Nouă sportivi ai CSM Dorna vor participa la Naționalele de Alergare Montană

Orașul Vatra Dornei va fi, sambătă, 13 august, gazda ediției a opta a Campionatului Național de Alergare Montană, eveniment sportiv organizat de Federația Română de Atletism, în colaborare cu Primăria Vatra Dornei și Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei.

Șapte dintre cele opt ediții ale Naționalelor de Alergare Montană au fost organizate la Vatra Dornei, fiind o gazdă tradițională al acestei competiții. Ediția din anul 2016 va aduna la start peste 200 de atleți, care vor reprezenta aproape toate cluburile de atletism din țară.

nationale_alergare_montana_2016

Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei va fi reprezentat, anul acesta, de nouă sportivi. Cele mai mari șanse la o medalie le are atletul Gabriel Bularda, care a reușit anul acesta să își adjudece titlul de campion balcanic la juniori și locul al cincilea la Mondialele de Juniori II, competiție organizată într-un oraș din Cehia.

Startul competiției va fi luat sâmbătă, 13 august, la orele 10:30, din parcarea telescaunului, în timp ce finish-ul va fi organizat la capătul telefericului, pe platoul Negrești. Fiecare cursă va fi organizată pe categorie de vârstă. Proba la juniori feminin va avea o diferență de nivel de 450 de metri, în timp ce proba la juniori masculin și seniori feminin va avea o diferență de nivel de 840 de metri. La seniori masculin diferența de nivel va fi de 1.400 de metri.

„Sâmbătă este o zi de doliu naţional, așa că am hotărât să ca înainte de startul oficial al Campionatului Naţional de Alergare Montană să organizăm intonarea imnului României. Pe tot parcursul competiției, sportivii o să alerge cu banderola neagră la mână. La final, la festivitatea de premiere, steagurile se vor ridica doar până la jumătate, în memoria Reginei Ana. În ceea ce privește strict competiția, mă aştept la două sau trei medalii, principalul favorit fiind Gabriel Bularda, care cu toate că este junior II, are şanse foarte mari să își adjudece medalia de aur în proba dedicată juniorilor I”, a declarat antrenorul dornean Cristian Prâsneac.

Sportivii care vor alerga la Vatra Dornei vor avea o motivaţie în plus să ocupe un loc cât mai bun în clasament, aceste Naţionale de Alergare Montană fiind un criteriu de selecţie pentru participarea la Mondialele de Alergare Montană, care se vor desfășura pe data de 11 septembrie în localitatea Sarapeva-Banya din Bulgaria. Primii patru clasați în competiția de la Vatra Dornei vor avea ocazia să participe la Campionatul Mondial de Alergare Montană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *