Șah, adică performanță înainte de vacanță

Comuna Coşna a găzduit în luna iunie a IV-a ediţie a concursului de şah pentru copii, manifestare la care au luat parte talentaţii şahişti din localitate, alături de concurenţi din Ţara Dornelor. Organizatorii competiţiei au fost Primăria comunei Coşna, Asociaţia cultural-umanitară „Speranţa” şi şcoala gimnazială din localitate.

Reprezentanţii acestora, domnul primar Pardău Gavril şi doamna Arvinte Alina-Maria, precum şi consilieri locali, profesori, admiratori şi susţinători în persoana ing. Arvinte Valentin, a doamnei Muraru Carmen, a domnului Andronache Gh. Liviu şi a dlui Ivan Teodor Crăciun, au asigurat invitaţilor o primire călduroasă, o atmosferă plăcută şi o organizare ireproşabilă a desfăşurării concursului. Drept dovadă a interesului acordat de localnici sportului minţii, trebuie să spunem că au fost necesare două săli de clasă care să cuprindă numărul mare de participanţi.

concurs_sah_cosna_2016

Concurenţii au fost grupaţi pe categorii de vârstă (sub 8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani, 12-14 şi 14-16 ani), separat pentru fete şi băieţi. Competiţia s-a desfăşurat în sistem turneu, în baza tabelelor Berger, cu arbitraj asigurat de un arbitru atestat de Federația Română de Șah. În cazuri de egalitate, pentru departajare s-a folosit sistemul Buchholz. Rezultatele înregistrate au fost foarte strânse şi au arătat o bună pregătire a participanţilor.

La categoria celor mai mici participanţi, de sub 8 ani, toate locurile fruntaşe au fost ocupate de concurenţii dorneni: pe locul I, Radu-Paul Muraru şi pe locul al II-lea Cosmin Melniciuc – ambii de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Vatra Dornei, iar pe locul al III-lea, Voloşeniuc Matei de la Grădiniţa Licuricii Vatra Dornei.

Câştigătorul locului I la categoria de vârstă 8-10 ani / băieţi a fost Cristian Arvinte de la Școala Gimnazială Coşna, pe locul al II-a s-a clasat Ștefan Candrea de la Școala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei, iar locul al III-lea a revenit lui Iulian Florea – Școala Gimnazială Coşna. La aceeaşi categorie de vârstă, dar la fete, locul I a fost ocupat de Moroşan Alexandra Florentina de la Liceul Tehnologic din comuna Dorna Candrenilor, locul al II-lea de Ioana Moraru de la Școala Gimnazială Nr. 1 şi locul al III-lea de Andreea Meroniuc de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Vatra Dornei.

La categoria de vârstă 10-12 ani / băieţi: Stanca Ionuţ, elev la Liceul Dorna Candrenilor a ocupat locul I, iar pe locul al II-a s-a clasat Florea Nicolae de la Școala Gimnazială Coşna, pe locul al III-a s-a clasat Ţigănetea Răzvan de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor. La fete, pe locul I s-a clasat Florea Cristina de la Școala gimnazială Coşna.

Cei mai buni concurenţi la categoria de vârstă 12-14 ani / băieţi, au fost elevul Andrei Meroniuc de la Școala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei ce a ocupat locul I, Valentin Muha care a ocupat locul al II-a şi Alexandru Rusu, situat pe locul al III-a, ambii de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor. La fete, locul I a revenit elevei Druiu Maria, locul al II-a a fost adjudecat de Todaşcă Adelina, ambele de la Școala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei şi locul al III-a a fost ocupat de Sandu Alexandra de la Școala Gimnazială Coşna.

Locurile fruntaşe la categoria de vârstă 14-16 ani au revenit lui Ţăran Gheorghe, locul I, şi lui Lăcătuş Gabriel cu locul al II-a, ambii elevi de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor. La finalul concursului s-a organizat turneul câştigătorilor locului I de la toate categoriile de vârstă, unde Cristian Arvinte a ocupat locul I şi Radu-Paul Muraru, locul al II-a. Câştigătorii locurilor I, al II-a şi al III-a au fost onoraţi cu medalii, diplome şi premii foarte interesante asigurate de gazde şi de susţinători.

Trebuie să menţionăm tot aici că între 21 mai și 19 iulie 2016 s-a desfăşurat la Vatra Dornei, sub tutela Clubului Copiilor din localitate, concursul de şah intitulat Cupa Vacanţei, unde competiţia a oferit următorii câştigători:

La categoria de vârstă de sub 8 ani/fete, locul I Ecaterina Cara Lanciu, locul al II-a Antonia Gâdea, ambele de la Școala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei, pe locul al III-a s-a clasat Hinti Mara de la Grădiniţa Vatra Dornei. La băieţi, Radu-Paul Muraru a ocupat locul I, pe locul al II-a s-a clasat Cosmin Melniciuc, ambii de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Vatra Dornei, pe locul al III-a s-a situat Angellos Grosariu de la Școala Gimnazială Nr. 2.

La categoria de vârstă de sub 8-10 ani/băieţi, locul I a fost ocupat de către Ionuț Cosmin Candrea de la Școala Gimnazială Nr. 1, Ștefan Candrea de la Școala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei şi Cristian Arvinte de la Școala Gimnazială Coşna. Pe locul al II-a s-a situat Candrea Iustin de la Școala Gimnazială Nr. 1 şi pe locul al III-a a urcat Aanica Andrei de la Școala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei. La fete, locul I a fost ocupat de Moroşan Alexandra de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor şi locul al II-lea de Andreea Meroniuc de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Vatra Dornei.

La categoria de vârstă 10-12/fete, locul I a fost ocupat de Braşcanu Sara, elevă la Școala Gimnazială Nr. 1 din Vatra Dornei, iar locul al II-lea de Macovei Ștefana de la Școala Gimnazială Nr. 2. La băieţi, locul I a fost ocupat de către Chiriluş Adrian de la Școala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei. Elevul Andrei Merionuc de la Școala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei a ocupat locul I la categoria de vârstă 12-14 ani. Diplomele şi medaliile câştigătorilor au fost asigurate de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava şi au fost înmânate de către domnul Stelian Hasna, instructor de şah din Vatra Dornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *