Știrile zilei de30 noiembrie 2021

Staţiunea Vatra Dornei este ocupată de turişti în proporţie de peste 85%

Avertizarea de cod galben de ninsori, aflată în vigoare la finalul lunii decembrie a anului trecut, a adus zăpada în staţiunea Vatra Dornei, dând startul sezonului de schi aşa cum se cuvine. Ninsoarea căzută peste staţiune şi stratul de zăpadă consistent format pe cele două pârtii ale oraşului au adus mii de turişti în zonă.

O parte din ei au petrecut noaptea de Revelion la Vatra Dornei şi au ales să rămână până la final de concediu şi vacanţe, iar alţii au ales staţiunea montană ca loc pentru petrecerea timpului liber în primul sfârşit de săptămână al noului an.

Staţiunea Vatra Dornei, ocupată de turişti în proporţie de 85%

Primul sfârşit de săptămână de după noaptea de Revelion se bucură de mii de turişti aflaţi încă la Vatra Dornei. În momentul de faţă, principalele hoteluri şi pensiuni din staţiunea montană sunt aproape pline, unele dintre ele având gradul de ocupare de 100%. Dacă în prima zi a noului an, Vatra Dornei era ocupată de turişti în proporţie de 95%, în primul sfârşit de săptămână găsim staţiunea ocupată în proporţie de 85%.

Hotelul Carol şi Vila Călimănel, ambele de patru stele, aflate la nici 200 de metri de Pârtia Parc, sunt ocupate în proporţie de 100%, în timp ce hotelul Dorna, aflat lângă aceeaşi pârtie, are un grad de ocupare de 90%. Hotelul Bradul, aflat şi el în apropiere de cele două pârtii de schi ale staţiunii, este ocupat în proporţie de 98%, doar trei camere fiind rămase fără turişti după ziua de 3 ianuarie. Hotelul Belvedere este şi el aproape plin, având un grad de ocupare de aproape 95%.

Vila Franz Joseph, Casa Di David şi Vila Class, unităţi de cazare de trei şi patru stele, sunt ocupate şi ele în proporţie de 100% până pe 5 ianuarie, atunci când primii turişti încep să facă bagajele pentru plecare. Ceva mai libere sunt hotelurile Intus, Silva şi Călimani, având un grad de ocupare situat între 45% şi 82%. Cu toate că o mare parte din turişti pleacă din staţiune începând cu zilele de 4 şi 5 ianuarie, există unităţi de cazare, precum hotelurile Dorna şi Carol, care rămân pline până pe 11 şi 12 ianuarie.

Cele două pârtii de schi, atracţia principală a staţiunii

Stratul de zăpadă consistent, format pe cele două pârtii ale staţiunii Vatra Dornei, au dat startul distracţiei în rândul amatorilor sporturilor de iarnă. Pârtiile Veveriţa şi Parc s-au bucurat de mii de iubitori ai schiului în primele zile ale noului an. Dacă pe 1 ianuarie, pe Pârtia Parc nu mai aveai loc să arunci un ac în mulţime, în primul sfârşit de săptămână al anului situaţia a rămas aproape neschimbată.

partia_parc

Cei care nu au ales schiurile sau placa de snowboard ca activitate principală, au putut alege din alte numeroase activităţi, precum traseul de tubing pe zăpadă, pârtia de sanie din parc, plimbările pe platoul Runc sau în Parcul Municipal, turismul ecvestru, plimbările cu sania trasă de cai, telescaunul şi centrele spa şi balneoclimaterice ale complexelor turistice de patru stele din staţiune.

1 comentariu publicat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.