Patru medalii pentru sportivii dorneni la Campionatul României de Skeleton

Campionatul Naţional al României la Skeleton, al acestui sezon, s-a ţinut la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, mai exact pe 19 decembrie 2014, la baza sportivă pentru sanie, bob şi skeleton a staţiunii Igls, Innsbruck din Austria. În acest sezon, toţi cei trei sportivi ai Clubului Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, care au participat la naţionale, au reuşit rezultate excelente pe traseu, fiecare urcând pe podium.

skeleton_1

La seniori masculin, Dorin Velicu, antrenor şi sportiv al CSI Vatra Dornei şi component al lotului naţional de skeleton, ce a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sochi, Rusia, a devenit campion naţional al României, următoarele două locuri fiind ocupate de Bogdan Dobre şi Andrei Deliu, ambii componenţi ai CSO Sinaia. La seniori feminin, dorneanca Delia Ivaş a obţinut medalia de argint, pe primul loc ajungând Maria Mazilu, componentă a CSO Sinaia, iar pe al treilea loc clasându-se Ioana Racioianu, componentă a CS Muscel Câmpulung.

„Din păcate, lipsa banilor, dar şi a unei piste competitive în ţara noastră, a făcut ca în acest an concurenţa să nu fie una foarte mare. Totuşi, concursul a fost unul foarte bun, mai ales pentru lotul României. Este îmbucurător că vine din spate o nouă generaţie cu potenţial”, a declarat Dorin Velicu, antrenor şi component al CSI Vatra Dornei.

Alte două medalii, una de argint şi una de bronz, au fost aduse acasă de sportiva Ramona Arcuş, componentă a Clubului Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, care a reuşit să termine pe al doilea loc în proba destinată juniorilor şi pe al treilea loc în proba pentru tineret.

Campionatul Naţional al României la Skeleton, ţinut în Austria de 8 ani

În ultimii opt ani de zile, Campionatul Naţional al României la Skeleton s-a ţinut în afara graniţelor noastre, din cauză că România nu are nici o pistă artificială care să poată găzdui competiţiile oficiale de bob, sanie şi skeleton. În anii trecuţi, unele competiţii de acest gen se ţineau pe traseul cu gheaţă naturală din Sinaia, însă pârtia a devenit nefuncţională după ce a fost lăsată drept pradă turiştilor şi localnicilor.

În acest moment, pista din Sinaia este depăşită din toate punctele de vedere, primii 500 de metri şi primele cinci viraje din partea superioară fiind distruse aproape în totalitate. Cabina de la punctul de plecare a fost devastată, iar bucăţile de lemn din panourile de protecţie au fost furate de localnici, aceeaşi soartă având şi noctura de pe întreg traseul pârtiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *