Fluizii Roji și rechinii de uscat

De veghe-n lanul cu lumânări

Într-o țară în care s-a luat de la săraci ca să se dea la bogați, popimea stă cu mâna-n-tinsă la politicieni. A spune la final de campanie că popii de pe tot cuprinsul patriei au fost apolitici, e ca și cum Ion Iliescu ar renega comunismul. Până și personajul care încă mai ocupă funcția de președinte până la finele anului, a afirmat că „biserica ortodoxă s-a vândut pentru bani PSD-ului”. Ultima instituție de tip feudal din România a bătut palma cu cel care are punga cu gologani. Era evident că așa se va întâmpla, mai ales de când popii îndemnau credincioșii să voteze cu „unul de-al nostru, nu c-un catolic”.

Prăzidentul în funcție, ortodox de felul lui, adică „de-al nostru”, declara deunăzi că el crede în Dumnezeu, însă n-are nevoie de intermediari, adică de popi. Practic, primul om în stat ne spune fără menajamente că biserica s-a vândut pentru câțiva “arginți” și că el, personal, n-are nevoie de preoți ca să-i intermedieze relația cu ființa supremă. Dacă “ortodoxul” pentru care au făcut fețele bisericești campanie a îndrăznit să pună abțibilduri electorale pe icoanele cu părintele Cleopa, să folosească imagini cu mănăstiri la europarlamentare, cam ce scuze ar mai avea fețele bisericești care și-au îndemnat enoriașii să-l voteze? Prea-sfințiților, oare chiar a meritat compromisul?

Dileme liberale: Țuțu sau Mirciulică?

fluzii

Cică Țuțu Moraru s-ar fi pupat cu Mircea Rusu, indignând o audiență întreagă, de știutori în ale ratării unui mandat întreg din cauza relației tensionate dintre cei doi, mai cu ceva ani în urmă. Și nici măcar nu s-au pupat pe gură, ca să aibă oamenii și de ce să se indigneze. Simplul gest de a se pupa pe obrăjiorii umflați bine de banul public, după anii în care și-au dat la gioale în văzul public, în calitatea lor de primar și vice, e motiv suficient pentru a te revolta. Ca să nu mai amintim și de cum s-au dus cei doi la o “cafeluță” la o crâșmă din București, când dom’ Mircea s-a dus cu autobuzele de “simpatizanți” la mitingul pro-Iohannis.

Țuțu, din ce am mai aflat pe surse, nici n-a catadicsit să se implice în campanie, declarându-se “scârbit” de implicarea lui Flutur. Așa că mai totul a picat pe Mircea Rusu. În afară de cele 2-3 afișe puse de deputatul Pardău în geamul de la sediul parlamentar, precum și afișele și bannerele montate prin oraș de Mitică Candrea, Iohannis și-a făcut campanie singur. Rusu, președinte PDL Dorna și co-președinte la ACL (împreună cu Țuțu), a organizat încă o campanie cap-coadă în zona Dornelor, mai mult la insistențele lui Gheorghe Flutur. Suntem curioși, în cazul în care câștigă Klaus Iohannis alegerile, iar pede-liberalii vor fi pe “cai mari”, cine va fi președintele partidului fuzionat, Țuțu sau Mirciulică?

Această rubrică este un pamflet și trebuie tratată ca atare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *