Cupa Aqua Carpatica la minifotbal și-a desemnat câștigătorii

Sâmbătă și duminică, la Baza Sportivă Stadium Yanis din Vatra Dornei, s-au disputat fazele finale ale celei de-a treia ediții a Campionatului de Fotbal Cupa Aqua Carpatica, meciurile din grupe disputându-se cu o săptămână mai devreme. După ce sâmbătă au fost programate sferturile și semifinalele, duminică s-au disputat ultimele două meciuri, finala mică, respectiv cea mare!

aqua4

În finala mică, de la ora 13:00, Luceafărul a învins MobForest cu 3-1 după loviturile de departajare, de lovituri fiind nevoie și de la ora 15:00, în finala mare, după un meci plin de dramatism, Sporting Vatra Dornei adjudecându-și titlul de campioană, după ce a învins cu 4-3 echipa Dorna Construct. După ce Dorna Construct a condus cu 2-0, fiind egalată în ultima fază de joc, echipa din care a făcut parte și Dănuț Mitruc a pierdut la loviturile de departajare în fața unei echipe din a cărui lot nu au lipsit Mihăiță Szekely, Andrei Irimia sau Ionuț Nemeș. De altfel, Nemeș a plecat și cu premiul de 200 lei, acordat gogheterului competiției!

Cel mai bun portar a fost declarat Sorin Chirileanu, titlul de cel mai bun tânăr jucător s-a îndreptat către Șerban Tunsu, cel mai bun jucător al turneului fiind la această ediție Andrei Melinte, toți fiind premiați cu câte 200 lei. Premiile puse la bătaie de Aqua Carpatica au fost substanțiale, echipa campioană primind 2.500 de lei, vicecampioana 1.500 de lei, învingătoarea din finala mică 1.000 de lei, în timp ce locului patru i-au revenit 500 de lei. Toți premianții au primit figurine, în timp ce echipelor de pe primele trei locuri le-au fost oferite și cupe.

aqua2

Înaintea finalei mari și spectatorii au fost angrenați în concursuri de făcut duble cu mingea, premiile oferite de organizatori fiind un tricou cu Steaua, o pereche de jambiere și una de mănuși. Toate partidele turneului au fost arbitrate de către Gheorghe Ignătescu și Vasile Tacu, cavalerii fluierului sucevean având o prestație general apreciată.

„Le mulțumim tuturor celor 16 echipe înscrise, peste 200 de iubitori ai minifotbalului fiind angrenați în ediția de anul acesta. Am avut parte de meciuri pline de fair-play și mă bucur că nu a lipsit nici dramatismul, finalele fiind decise după loviturile de departajare. Le mulțumesc arbitrilor, precum și gazdelor noastre de la Stadium Yanis pentru buna colaborare. La ediția viitoare sperăm să avem și mai multe echipe!” ne-a declarat, la finalul turneului, omul de afaceri Stelian Chiforescu, vicepreședintele Valvis Holding, cel care, alături de primarul Ilie Boncheș, a oficiat și festivitatea de premiere!

Un moment inedit a fost consemnat și la începutul finalei, atunci când fotbaliștii celor două echipe au ieșit de la vestiar însoțiți fiind de către copiii din grupele de la Yanis, precum și de la CSM Dorna, cu toții ascultând imnul României, interpretat live de către Ciprian Grigoroaea, câștigătorul Balului Bobocilor 2014, de la Liceul Teoretic „ION LUCA” din Vatra Dornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *