Știrile zilei de6 decembrie 2023

Drumuri comunale betonate la Dorna Candrenilor

Săptămâna trecută, a avut loc recepția proiectului „Modernizare drumuri forestiere în comuna Dorna Candrenilor”, proiect finanțat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. Patru tronsoane de drum au fost betonate, însumând un total de peste 5,5 km, şi anume Secu Nou (769 m), Tofla II (273 m), Pârâul Pietrei (2251 m) și Gligu (2307 m).

„Anul trecut s-a realizat un tronson de 1.1135 de metri şi toate cele 24 de podeţe, cu toate lucrările aferente, iar anul acesta am lucrat efectiv numai la decolmatări de şanţuri, la pregătirea suprafeţei şi turnarea betonului respectiv pe aceste drumuri”, a declarat inginer George Isopescu, şef de şantier la Contranscom Rădăuţi, executant al lucrărilor.

candreni1

Proiectantul lucrării a fost SC Dru-Po SRL Suceava, valoarea totală fiind de 1.000.000 de euro, sumă alocată din fonduri europene, iar alţi 1.116.217,31 de lei fiind asiguraţi de la bugetul local.

„Suntem o localitate atractivă din punct de vedere turistic, iar multe dintre investiţiile din acest domeniu vor fi influențate pozitiv de aceste lucrări, fără a mai pune în discuție și confortul oferit oamenilor din aceste zone și creșterea valorii proprietăților. Mai avem în derulare și alte proiecte, precum unul pentru un cămin cultural unde am avut deja licitația, altul pentru o grădiniță cu program prelungit, iar recent, copiii din Poiana Negri au început noul an școlar într-o școală nouă! Bineînțeles, avem în vedere și asfaltarea altor drumuri care momentan sunt doar pietruite și lucrăm și la un proiect prin care vom betona câteva sute de metri, drumul ce duce spre Biserica din centru, acolo urmând să amenajăm și parcarea!”, a declarat primarul comunei Dorna Candrenilor, Mafteiu Candrea.

candreni4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *