Știrile zilei de21 februarie 2024

Andrei Leancă participă la Campionatul Mondial de Alergare Montană din Italia

leanca

Andrei Leancă se află în aceste zile în oraşul Cassete de Massa, din Italia, acolo unde urmează să participe alături de lotul României, la Campionatul Mondial de Alergare Montană, competiţie ce va avea startul în această duminică, pe 14 septembrie. Andrei va alerga în cadrul mondialelor datorită titlului de campion naţional la juniori, obţinut chiar la el acasă, la Vatra Dornei, pe 23 august, acolo unde a reuşit un timp foarte bun, trecând linia de finish la o diferenţă de 4 minute faţă de următorul concurent.

„Am mare încredere în Andrei şi sper să reuşească o cursă bună, la fel cum a făcut şi la Vatra Dornei, acolo unde a obţinut „biletul” pentru mondiale, dar şi în Austria, unde a terminat pe primul loc în cadrul unei etape de Cupă Mondială. Anul trecut, în Bulgaria, a terminat pe locul 6 la juniori şi a luat medalia de bronz cu echipa, iar anul acesta îmi doresc cel puţin aceeaşi performanţă. De asemenea, îmi doresc foarte mult ca la finalul cursei, Andrei să intre în primii 6 în clasamentul individual, lucru posibil, având în vedere experienţa şi maturizarea acumulate în ultimul an”, a declarat antrenorul lui Andrei, Cristian Prâsneac.

Andrei Leancă trece printr-o perioadă foarte bună a carierei sale de atlet, venind după un titlu de campion naţional la juniori, obţinut la Vatra Dornei, şi după un loc întâi obţinut în cea de-a patra etapă a Cupei Mondiale, desfăşurată în oraşul austriac Leogang, pe un traseu cu o diferenţă de nivel de la 720 de metri la 1.912 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *