Orion ZOOM: Competiţia Dorna Xtrem 2014

Municipiul Vatra Dornei a devenit, în weekendul trecut, „capitala” Ţării Dornei pentru mai mult de 90 de concurenţi ce au ales să participe la ediţia 2014 a concursului de downhill, Dorna Xtrem, desfăşurat pe traseul din apropierea telescaunului. Ca un mic bilanţ, în timpul calificărilor şi finalei, s-au înregistrat cinci concurenţi ce nu au reuşit să rămână pe bicicletă şi au ieşit de pe traseu. Dintre cei cinci, unul dintre ei a avut nevoie de asistenţă medicală, salvamontiştii fiind nevoiţi să îl transporte pe targă până la echipa de medici.

Ciprian Pardău a fost pe traseul de downhill, pregătind primul volum de Orion ZOOM, format din zece cadre foto din timpul concursului. Întregul album foto va putea fi văzut, începând cu această seară, pe pagina de facebook ORION MEDIA. Stai aproape!

IMG_4804

Intrarea în pădure a traseului, imediat după coborârea de pe rampa de start şi porţiunea de sprint.

IMG_4898

Coborâre în viteză a unui concurent din categoria hardtail; ocazie perfectă pentru realizarea unui panning reuşit.

IMG_4900

Desişul neiertător al pădurii, lăsând doar câteva raze de lumină să ajungă pe traseul perfect marcat.

IMG_4929

Traseul a fost perfect marcat şi delimitat. Meritele merg către echipa Salvamont Vatra Dornei, sponsori şi grupul Vatra Dornei Tineret.

IMG_4941

Pădurea deasă a fost una dintre problemele participanţilor, traseul nefiind vizibil perfect pe anumite porţiuni.

IMG_4945

Participant, traversând una dintre porţiunile de nivel uşor ale traseului dornean de downhill.

IMG_4951

Una dintre cele mai dificile porţiuni ale traseului de downhill, implicând o pantă abruptă, fire de apă şi o rampă fără vizibilitate.

IMG_4975

Unul dintre participanţii care au ales să abordeze în viteză porţiunile drepte, cu toate că virajele nu au fost printre cele mai simple.

IMG_5004

O mulţime de rădăcini apărute pe traseul de downhill, participanţii fiind nevoiţi să dea tot ce au mai bun pentru a nu ieşi de pe traseu.

IMG_5030

Primarul municipiului Vatra Dornei, adresând câteva cuvinte participanţilor, înainte de premierea celor mai buni dintre ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.