Andrei Dorin Rusu, locul secund la tineret la Naționalele de Seniori și Tineret

Doi dintre sportivii legitimați la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei au participat astăzi, 21 februarie, la Campionatul Național de Seniori și Tineret, etapa finală, eveniment sportiv găzduit în Sala de Atletism din Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu” din București. Competiția a fost transmisă live de către TVR 2 și în modul streaming pe site-ul Federației Române de Atletism (fra.ro).

Andrei Dorin Rusu, născut în 1998, și Daniel Mihăescu, născut în 2000, au fost cei doi sportivi ai CSM „Dorna” Vatra Dornei care au făcut deplasarea la București, alături de antrenorul lor, Cristian Prâsneac. Andrei Dorin Rusu a reușit performanța de a se clasa pe locul secund la tineret și pe locul al cincilea la seniori, depășindu-și recordul personal în proba de 3.000 de metri cu o secundă.

La tineret, Andrei a trecut linia de finish pe locul al doilea, la 4 secunde și 41 de sutimi după ocupantul primului loc, Mădălin Laviniu de la CSM Oradea, și cu 4 secunde și 75 de sutimi înaintea concurentului ajuns pe locul al treilea, Andrei Ionuț Bărbuț de la CSM Timișoara. La seniori, Andrei Dorin Rusu a terminat pe poziția a cincea, la 7 secunde și 78 de sutimi față de primul loc, câștigat de Daniel Ionuț Betej de la CSA Steaua București.

fotografie de Ciprian Pardău / Monitorul de Dorna

La doar câteva minute după terminarea probei a cărui participant a fost și dorneanul Andrei Dorin Rusu, antrenorul acestuia, Cristian Prâsneac, a declarat pentru monitoruldedorna.ro:

„Mă declar mulțumit de rezultatele sportivului meu, care a terminat pe locul al doilea la tineret în proba de 3.000 de metri. Astfel că și-a doborât recordul personal al acestei probe cu o secundă. La seniori, locul al cincilea nu este un rezultat rău. Recunosc că l-a costat destul de mult faptul că nu are încă experiența concurenților mai în vârstă de astăzi”.

În aceeași competiție, sportivul Daniel Mihăescu a terminat pe locul al 17-lea în proba de 800 de metri, dintr-un total de 27 de atleți care s-au aliniat la start. Dintre aceștia, trei au fost descalificați pe parcursul probei. Daniel a trecut linia de final la o distanță de 6 secunde și 72 de sutimi față de primul loc, adjudecat de către Cosmin Trofin de la CSM Sf. Gheorghe. Următoarele două locuri au fost ocupate de către Valentin Voicu, de la CSA Steaua București, cu timpul de 1:52:87, și Cristian Vorovenci, de la CSU Galați, cu timpul de 1:52:99.

„Daniel Mihăescu și-a depășit recordul personal al probei de 800 de metri cu trei secunde, fapt pentru care nu pot decât să mă bucur. Un alt motiv de mândrie personală este acela că Daniel, cu timpul scos astăzi, reușește să își păstreze bursa olimpică. Imediat ce ajungem acasă, intrăm în antrenamentele pregătitoare pentru calificările la Europenele de Juniori II, din iulie 2016, ce vor avea loc în Georgia, la Tbilisi”, a mai declarat antrenorul Cristian Prâsneac.

Pentru Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei urmează Campionatul Național de Juniori, între 27 și 28 februarie, Campionatul Balcanic de Cros, acolo unde calificarea este deja rezolvată, și Campionatul European de Juniori II, din iulie 2016, competiție ce urmează să aibă loc la Tbilisi, în Georgia.

A consemnat, de la București, corespondentul Monitorului de Dorna, Ciprian PARDĂU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *