Fluizii Roji NU se pregătesc de război

Americanii ne scot din criză

Când i-am văzut pe soldații americani cumpărând ciungă din magazinele dornene, că vizitează salina de la Cacica, se plimbă cu mocănița, sau că joacă fotbal inter-continental pe “ogorul” numit stadionul municipal, nu ne-am putut opri în a ne manifesta bucuria, și anume, că e suficientă iminența războiului, pentru a mai pune puțin în mișcare roata blocată a comerțului sau a turismului dornean/sucevean. Din fericire, război nu va fi, însă americanii oricum vor veni, cu trupe și cu armament. România s-a transformat într-o “punte” a portavioanelor americane, iar Dorna, cu Cârlibaba la doar 25 de km de granița cu Ucraina, s-ar putea să mai găzduiască soldați mai mult sau mai puțin bronzați.

soldati americani

Îi putem caza în hotelurile goale, băgăm în ei niște proceduri ca să-și scoată reumatismul din oase, în loc de Fast-Food și Cola, îi trecem pe borcut, mici și ciorbe rădăuțene, după care le vindem ouă care să simbolizeze sângele lui Hristos, și nu al lui Putin. Iar ca urare, să fim la fel de deștepți pe cât au fost turcii, care tot de pe urma unui “război rece”, și nu a unuia “cald”, au făcut mulți bani, așa cum visăm să facem și noi, iar prin suplimentarea trupelor, lansăm sloganul: “Lăsați americanii să vină la noi”.

Cine face “CTC-ul”?

Am fost sunați și întrebați dacă cineva urmărește modul în care se fac lucrările la rețeaua de apă și canalizare? Pentru că ni s-a adus la cunoștință faptul că în unele locuri treaba se face de mântuială, și pentru că cel care spunea acest lucru părea că știe ce vorbește, ne-am dus cu gândul la momentul în care consilierii locali Sorin Proboteanu și Pit Alexievici se băgau în șanțurile săpate de firma lui Stelian Chiforescu, pentru a măsura dacă “paturile” de balastru și nisip respectă normele.

Sărmanul Pit Alexievici nu mai e printre noi, iar Proboteanu nu mai e consilier local, ci județean, iar de la înălțimea funcției politice și ale celei profesionale, cu siguranță nu s-ar mai băga prin gropi, indiferent de ce adversar politic ar fi vorba. Sau cine știe, dacă firma lui Chiforescu ar mai câștiga vreo lucrare, n-ar fi exclus să-și ia din nou ruleta și țuști din nou prin șanțuri pentru a strânge dovezi că treaba e “dubioasă”.

proboteanu

Acestuia i s-ar putea alătura și Bebe Silivaș, un alt liberal neiubitor de Chiforești, care la rândul lui, ar putea împrăștia prin restaurante (cum a făcut-o și altădată), cum cumpără firma fostului lui “tovarăș”, material de umplutură de la cariera lui nea Ionică Râpan, din Drumul Tătarilor, și cum se decontează din bani publici tot acest dezmăț financiar de miliarde (!?).

Evident că ambele gogomănii au fost infirmate imediat după ce s-au produs, însă nu te poți minuna de câtă energie se consumă atunci când un dornean prinde o lucrare de pe urma căreia mai duc niște muncitori bani acasă, și cât de toleranți și îngăduitori devenim când banii îi scot din Dorna niște firme care preiau subcontractări la a 3-a mână, dar care au avantajul că nu-s de pe meleagurile astea. În ceea ce-l privește pe Proboteanu, sperăm că nu și-a pierdut obiceiul de a “măsura”, și că în fiecare zi, în drum spre IMR Crucea, unde l-a pus Ioan Moraru director, măsoară nivelul de radiații, pentru că dacă i-a mai căzut din păr, ar fi păcat să-i cadă și mustața…

Sursă foto: www.facebook.com/mapn.ro

Această rubrică este un pamflet și trebuie tratată ca atare!

1 comentariu publicat:

  1. razasul

    Stiti voi cum au fost instalate coloanele termice, care, trebuiau sa aiba un „pat din nisip” … aiurea … „kilometri intregi” au drept pat doar „lut” dar decontat de „prostia dorneana” drept nisip si alte matrapazlacuri ceva identite decontate de aceiasi prostie si smecherie dorneana, asta-i viata si … hotia pe masura, de ani de zile, comunitatea dorneana contribuie cu „bani grei de investiti” pentru „apa si canalizare” pentru „celebrul ACET”, in care insa, profitul si „tot restul” este dictat de „altii” si iar, comunitatea dorneana cu banii si prostia celebra o ia in „brate” iar smecherii cu „umplutul buzunarelor, haideti domunilor reporteri ca … puteti da mai mult, ce naiba !.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *