Astăzi5 martie 2021

Campanie de sterilizare a câinilor şi pisicilor cu sau fără stăpân

În perioada 8-11 mai, în sala de sport din apropierea stadionului municipal din Vatra Dornei, s-a desfăşurat Campania de sterilizare gratuită a peste 200 de câini cu şi fără stăpân şi câteva zeci de pisici, “Câinele de pe stradă e născut în curtea vecinilor tăi! Fii responsabil, implică-te!”. În paralel cu sterilizările gratuite, autorităţile locale au dezvoltat o campanie de adopţii pentru câinii fără stăpân şi o campanie în care solicită ajutorul populaţiei pentru a identifica pe cei care abandonează câini în oraşul staţiune.

campanie sterilizare

Cetăţenii au fost îndemnaţi să îşi sterilizeze câinii şi pisicile, din casă sau din curte, precum şi pe cei din jurul blocului, acest lucru fiind făcut gratuit, după cum ne-a informat d-na Roxana Pasat:

„Noi încă de anul trecut am început această muncă de lămurire a dornenilor. În 2013 am făcut două campanii cu aceeaşi echipă fantastică, am sterilizat 110 câini, anul acesta am avut o publicitate agresivă pentru a determina cetăţenii să vină cu animalele la sterilizat, am făcut spoturi publicitare, afişe, flayere, le-am adus la cunoştinţă legislaţia pe care trebuie să o respecte.”

cu cainii la sterilizat

Sprijinul echipei medicale a organizaţiei „România Animal Rescue” de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor din Vatra Dornei, a fost bine primit de dornenii proprietari de câini metişi sau de rasă făra valoare chinologică, fără drept de montă, neînregistraţi în Asociaţia Chinologică care până la sfârşitul acestui an, conform legii, au obligaţia să îşi sterilizeze câinii din bani personali. „România Animal Rescue” este o asociaţie din California care ajută animalele din România. Activitatea de la Vatra Dornei este rodul muncii doamnei doctor, Roxana Pasat şi a cetăţenilor care au înţeles să promoveze acest mod de a umbla cu animalele care înseamnă a le steriliza, a le ţine în curte, a nu le lăsa să meargă singure pe stradă, pentru că, în primul rând, nu sunt în siguranţă şi, în al doilea rând, nu face parte din imaginea unui oraş modern.

„Este un număr impresionant de câini sterilizaţi în aceste trei zile, în spatele acestui număr se află o muncă foarte grea şi lungă, de dimineaţă până seara, dar respectul faţă de animale ne face această muncă mai uşoară. Ne facem deja planuri să revenim în curând la Vatra Dornei pentru că aţiunea de sterilizare a stârnit interes în rândul dornenilor”, a spus Aurelian Ştefan, medic veterinar.

Adresabilitatea a fost foarte mare, mulţi solicitanţi declarând că este mult mai bine şi mai sănătos să sterilizezi un animal decât să ajungă să fie eutanasiat.

Silviu BUCULEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.