Dornisme: bănet gârlă pentru aleșii locali

Luna decembrie, luna cadourilor, le-a adus şi aleşilor locali „cadouri” frumoase, în bani, din partea colegilor parlamentari, care au avut grijă ca anul viitor, în campania electorală, să nu îi uite şi să-i revoteze cu spor. Banii de care vor avea parte la „bătrâneți”, vor produce cu siguranță şi revoltă în rândurile celorlalți pensionari.

Pentru că fiecare dintre aceştia se va uita în ograda proprie, să vadă dacă valoarea muncii acestora este echivalentă cu valoarea prestației lor, indiferent dacă e vorba de un parlamentar, primar, viceprimar sau consilier local sau județean.

dumitru_pardau_dornisme

Astfel, oamenii se vor întreba dacă cele trei mandate de parlamentar ale numitului Dumitru Pardău îi justifică pensia specială de 4.500 de lei. Sau fostului primar Ioan Moraru, care datorită celor două mandate de primar va primi aproximativ 4.000 de lei, sau cei 3.600 de lei ai lui Nicuşor Cojocaru, pe care-i va primi în urma celor trei mandate de viceprimar. Încă nu cunoaştem cuantumul pentru consilierii locali şi județeni, însă putem bănui că Roman Boca, cu cele patru mandate de consilier local, va încasa o pensie specială frumuşică.

Ba mai mult, unii dintre cei amintiți mai sus îşi arată intențiile de a candida şi anul viitor. Ce resort interior te poate face, după trei mandate în care n-ai făcut mare lucru, să încerci să te pui în cap de listă ca să obții şi un al patrulea mandat? Dacă nu din interes propriu, sau propulsat de acoliții tăi, pentru a le servi interesele, atunci ce altceva?

Legile privind pensiile speciale vor creşte interesul pentru desemnarea listelor electorale şi ne aşteptăm ca dincolo de circul pe care-l presupune întocmirea acestor liste, ambițiile personale să depăşească orice limite.

5 comentarii publicate:

  1. lucas

    Adevarul ca pe domnul deputat pardau l-am vazut de zeci de ori luand cuvantul in camera deputatilor :)))sa-l opreasca cineva ca numai el vorbeste :)))))))

  2. zavaidoc

    Si uite asa, cei care au „falimentat orasul vatra dornei” … se aleg dupa asemenea „truda” cu banet garla pe langa matrapazlacurile prin care si-au burudusit buzunarele, in ti,p ce dorneni cu … mai pe romaneste, locuri de munca ZERO, oras aratos ZERO, restul … „CANCI …”, asa democratie … sigur ca functioneaza pentru o natiune de prosti !.

  3. zavaidoc

    DEa, dar ce nu spun smecherii romanilor – dornenilor, este ca, nu „i-a obligat NIMENI ” sa candideze pentru „PRETENTII SALARIALE” , „ei” singuri sau angajat sa conduca orasul fara pretentii financiare !!!, ce gogomanie dom’le !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *