Știrile zilei de6 decembrie 2023

Gabriel Bularda, vicecampion european cu echipa României la atletism

Sportivul Clubului Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, Gabriel Bularda, a reușit o performanță greu de egalat pentru un atlet din categoria sa, la nivel internațional, în cadrul Campionatului Balcanic de Alergare Montană. Atletul a concurat în proba rezervată juniorilor, unde și-a adjudecat medalia de argint cu echipa României.

În concursul individual, Gabriel Bularda, cu toate că era declarat favorit, a reușit să termine pe locul al șaptelea, din cauza unei accidentări suferite pe o coborâre, ratând astfel locul întâi, atât la individual, cât și pe echipe.

„Am pierdut două medalii de aur din cauza lipsei de experiență a sportivului nostru. Traseul a avut două bucle de 4,5 kilometri, cu o diferență de nivel de 500 de metri, iar cu 2 kilometri înainte de final, Gabriel s-a accidentat pe o coborâre și a pierdut prima poziție, pe care se afla în acel moment”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.

Gabriel Bularda a reușit să obțină locul al cincilea în cadrul Campionatului European de Alergare Montană din Portugalia, poziție ce i-a adus biletul de participare la Campionatul Mondial, care va avea loc pe 19 septembrie, în Țara Galilor. Între timp, sportivul clubului dornean va alerga pe 6 septembrie la cea de-a patra etapă de Cupă Mondială, găzduită de Austria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *