Aproape 120 de cicliști vor lua startul primei ediții de Dorna XC (+ program)

Între 26 și 27 iunie, municipiul Vatra Dornei va găzdui prima ediție a competiției naționale de mountain bike DORNA XC, destinată atât cicliștilor amatori, cât și celor profesioniști. Evenimentul sportiv va avea cinci categorii de concurs, și anume Elite Masculin, Open Feminin, Masculin 15-18 ani, Masculin 19-29 ani și Masculin +30 ani, pe un traseu de aproape patru kilometri, cu plecare de pe Platoul de Promenadă Runc.

Competiția se va desfăşura pe un traseu de 3,8 kilometri pe tură, cu plecare și sosire pe dealul Runc și cu un traseu prin pădure. Traseul (vezi foto) este marcat corespunzător cu bandă de delimitare și plase de protecție și beneficiază de puncte de alimentare cu apă, băuturi energizante și fructe. Organizatorii estimează că startul evenimentului sportiv va fi luat de circa 120 de participanți din întreaga țară.

traseu_dornaxc

Prima zi de competiție (26 iunie) va fi dedicată înscrierilor și preluării kitului de participare obligatoriu, ce va avea loc între orele 10:00 și 16:00, și antrenamentului oficial, care se va desfășura între orele 12:00 și 16:00.

Cea de-a doua zi de Dorna XC va începe cu plecarea în traseu a celor înscriși în categoriile de Open Feminin și Masculin 19-29 ani, care vor lua startul începând cu ora 10:00, fiind urmați de grupa Masculin +30, cu plecarea la ora 12:30. Ultimele două grupe care vor lua startul sunt Masculin 15-18 ani și Elite Masculin, cu plecarea la ora 15:00.

Participanții din primele patru grupe de concurs vor parcurge traseul de șase ori, în timp ce concurenții grupei de Elite Masculin îl vor parcurge de opt ori. Festivitatea de premiere va începe în jurul orei 17:00, la Pensiunea Vânătorul din apropierea Platoului Runc.

Linkuri utile: traseu oficial, site, facebook și twitter

3 comentarii publicate:

  1. biciclistul

    Vrem piste pentru biciclete in „faimoasa” statiune Vatra Dornei. Se pot face cu investitii minime. Ne-am saturat sa fim injurati de soferii nervosi si sa fim fugariti da cainii vagabonzi proaspat marcati si sterilizati si relocati. Eutanasiati cainii fara stapan.

  2. biciclistul

    Cand ma refer la piste pentru ciclism sa ii luati in considerare si pe cei care prefera ciclismul pe asfalt nu doar pe amatorii de MTB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *