Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, joi dimineață, pe 21 noiembrie 2024, o nouă avertizare de tip cod galben de precipitații mixte și polei pentru județul Suceava, cod portocaliu de viscol și ninsoare pentru zona de munte, dar un cod roșu de viscol foarte puternic la altitudini de peste 1.700 de metri în mai multe județele din centrul și sudul României.
Cod galben: intensificări ale vântului, ninsori, precipitații mixte și polei
În intervalul 21 noiembrie, ora 23:00 și 22 noiembrie, ora 20:00, vântul va avea intensificări în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar pe parcursul zilei de vineri vântul va avea o viteză de 50-70 km/h. Aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde toată zona de munte, se va depune strat de zăpadă de peste 10-20 de centimetri și va fi viscol. În Crișana, Maramureș și nordul Moldovei vor predomina ninsorile, iar local se va depune strat de zăpadă de peste 5-10 centimetri. În Transilvania, Banat și nordul Olteniei precipitațiile vor fi mixte, pe arii restrânse cu depuneri de polei.
Cod portocaliu: intensificări puternice ale vântului
Pe 22 noiembrie 2024, între orele 02:00 și 14:00, în zona joasă a județelor Caraș-Severin, Timiș și Arad, în a doua parte a nopții de joi spre vineri și în prima parte a zilei de vineri vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 70-85 km/h.
Cod portocaliu: viscol puternic și ninsori abundente
Pe 22 noiembrie, între orele 02:00 și 20:00, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și local în Carpații Occidentali și Orientali vântul va sufla cu rafale de 80-120 km/h. Va ninge viscolit, se va depune strat de zăpadă consistent de peste 30 de centimetri și va fi vizibilitate redusă și zăpadă troienită.
Cod roșu: viscol foarte puternic la peste 1.700 de metri altitudine
Pe 22 noiembrie 2024, între orele 05:00 și 14:00, județele Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Argeș și Dâmbovița va fi viscol foarte puternic, cu viteze de peste 120 km/h, care determină reducerea vizibilității spre zero și troienirea zăpezii. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate.
Lasă un răspuns