Angelica Fădor: „Vrem să ne asigurăm că majorarea pensiilor este sustenabilă nu doar pentru 2024, ci și pentru perioada următoare”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a subliniat marți, 21 noiembrie, printr-o declarație de presă, angajamentul constant al Partidului Național Liberal față de majorarea pensiilor. Potrivit deputatului, PNL a susținut în repetate rânduri creșterea pensiilor și a oferit argumente solide pentru acest sprijin.
Fădor a explicat că PNL a dovedit angajamentul său față de majorarea pensiilor prin voturile favorabile din Senat și Camera Deputaților pentru noua lege a pensiilor. Totuși, ea a subliniat că PNL consideră crucial ca această majorare să fie sustenabilă, nu doar pentru anul 2024, ci și pentru perioada următoare.

„În acest sens, PNL a solicitat ca creșterea pensiilor să fie însoțită de creșterea veniturilor la bugetul de stat. Propunerea PNL include susținerea investițiilor și, implicit, a locurilor de muncă, dar și combaterea evaziunii fiscale și reducerea cheltuielilor bugetare pentru a asigura finanțarea corespunzătoare necesară creșterii pensiilor”, a spus Angelica Fădor.

Deputatul liberal sucevean a subliniat că poziția PNL nu se bazează doar pe aspecte electorale, ci pe responsabilitatea de a asigura finanțarea sustenabilă a majorărilor. Fădor a menționat că această abordare este în concordanță cu cerințele instituțiilor financiare internaționale și ale Comisiei Europene, evidențiind importanța sustenabilității sistemului de pensii.

„Partidul Național Liberal susține majorările oneste și sustenabile ale pensiilor”, a declarat Fădor, evidențiind că în ultimii trei ani PNL a majorat pensiile cu 40%.
Mai mult, ea a arătat aceste majorări au fost realizate de PNL cu responsabilitate și calcule serioase, menținând echilibrul bugetar și evitând puseurile inflaționiste.
În final, deputatul Angelica Fădor a reiterat angajamentul PNL față de pensionari și a subliniat că adoptarea recentă a Proiectului de Lege în Camera Deputaților pentru creșterea pensiilor confirmă determinarea partidului de a-și onora promisiunile și de a acționa într-un mod responsabil și sustenabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *