Romsilva a plantat aproape 20 de milioane de puieți forestieri în campania de împădurire de primăvară

În campania de împăduriri de primăvară, Romsilva a plantat 19,8 milioane de puieți forestieri și a regenerat 10.503 hectare de fond forestier aflat în proprietatea publică a statului, cu 8,9% peste programul prevăzut. Astfel, au fost regenerate natural 7.294 de hectare de fond forestier și au fost regenerate prin lucrări de împăduriri 3.209 hectare, inclusiv 32 de hectare de perdele forestiere, cu 332 de hectare în plus față de programul campaniei de împăduriri de primăvară.

Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară au fost efectuate lucrări de completări pe 2.008 hectare de fond forestier și lucrări de refacere a plantațiilor pe 497 de hectare. Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Romsilva, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, prevede regenerarea a 13.126 de hectare de fond forestier, 8.893 de hectare prin regenerări naturale și 4.233 de hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări curente în plantații pe 2.368 de hectare și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 826 de hectare, pentru toate lucrările fiind alocat un buget de peste 220 de milioane de lei.

În ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 72.545 de hectare în fondul forestier aflat în proprietatea statului, din care 48.217 hectare prin regenerări naturale și 24.328 de hectare prin lucrări de împăduriri, plantând aproape 133 de milioane de puieți forestieri, conform celor de la Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor administrează 3,13 milioane de hectare de păduri aflate în proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale, precum și 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor aflate în proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *