Cod portocaliu de averse torențiale și cod galben de vijelie pentru zona de munte a județului Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, vineri, cele două alerte de tip cod galben emise joi, pe 8 iunie, una dintre acestea fiind transformată în cod portocaliu de averse torențiale pentru mai multe județe din nordul, vestul și centrul țării noastre, printre care se numără și județul Suceava. Codul portocaliu intră în vigoare pe 9 iunie, de la ora 14:00, și este valabil până la ora 23:00.

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș și Suceava vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp, în intervale scurte de timp de până la 1-3 ore.

Alerta de tip cod galben emisă de către Administrația Națională de Meteorologie a început vineri, pe 9 iunie 2023, de la ora 10:00, și este valabilă până sâmbătă, pe 10 iunie 2023, la ora 10:00.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *