Investiție în valoare de peste 3,8 milioane de lei la Dorna Arini, pentru un centru de colectare a deșeurilor

Administrația locală a comunei Dorna Arini continuă să investească în dezvoltarea localității, cel mai recent proiect care a intrat în linie dreaptă având o valoare de 3,8 milioane de lei. Edilul Andrei Mazăre a semnat contractul de finanțare pentru înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar a deșeurilor de toate tipurile (CAV), inclusiv al deșeurilor din domeniul construcțiilor.

„Contractul de finanțare este deja semnat, iar în momentul în care toate procedurile legale vor fi îndeplinite vom demara și lucrările. Proiectul reprezintă o investiție foarte importantă pentru comuna noastră, iar după finalizarea acestuia oamenii vor avea unde să își ducă toate deșeurile din gospodării”, a transmis primarul comunei Dorna Arini, Andrei Mazăre.

Investiția de la Dorna Arini, în valoare de aproximativ 3,8 milioane de lei, plus TVA, va fi realizată cu fonduri europene obținute prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Centrul de colectare de la Dorna Arini va asigura și colectarea prin separație inclusiv a deșeurilor menajere, dar și a deșeurilor speciale, precum cele voluminoase, echipamente electronice și electrice, baterii uzate de orice fel și deșeuri provenite din domeniul construcțiilor și a demolărilor.

Centrul de colectare prin aport voluntar (CAV) a deșeurilor urmează a fi construit într-o zonă nelocuită a localității Dorna Arini, investiția urmând a fi făcută pe o suprafață de peste 2.400 de metri pătrați: 1.800 de metri pătrați pentru platforma betonată, 600 de metri pătrați de spațiu verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *