Bărbatul de 38 de ani dispărut vineri la Vatra Dornei a fost găsit cu ajutorul unui câine polițist adus tocmai de la Rădăuți

Bărbatul în vârstă de 38 de ani din Vatra Dornei, diagnosticat cu sindrom Down, care a dispărut vineri dimineață de la domiciliul său din oraș, a fost găsit pe un drum forestier din Plaiu Șarului, la aproape 20 de kilometri depărtare de casa acestuia. Zeci de salvatori și voluntari au fost implicați în acțiunea de căutare a bărbatului, care a durat mai bine de 24 de ore, la aceasta luând parte inclusiv lucrători din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, dar și un câine polițist adus tocmai de la Rădăuți.

După ce vineri seară căutările au fost sistate la lăsarea întunericului, sâmbătă dimineață acțiunea a fost reluată cu efective mărite, de peste 50 de persoane. Polițiști și jandarmi, dar și salvamontiști și pompieri din Vatra Dornei, alături de voluntari și membri ai Asociației Bucovina Off-Road, au reluat căutările încă de dimineață, cu speranța că bărbatul de 38 de ani va fi găsit în viață.

Pentru ca acțiunea de căutare să fie cât mai eficientă, la Vatra Dornei a fost adus inclusiv un câine de serviciu de la Poliția Municipiului Rădăuți. Coh, pe numele său, alături de agentul principal Gabriel Ursu, a jucat un rol important la căutările desfășurate inclusiv în zone împădurite, iar la un moment dat chiar a reușit să îndrume salvatorii pe traseul urmat de către persoana dispărută.

Astfel, sâmbătă la amiază, în jurul orei 12:30, bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost găsit în viață.

„Având în vedere condițiile dispariției, precum și faptul că zona în care au fost desfășurate căutările se întinde pe o suprafață vastă și greu accesibilă, au fost angrenați toți lucrătorii disponibili. Au fost constituite echipe de căutare dispuse în zona Dealul Negru din Vatra Dornei, care au acoperit o suprafață de peste 35 de hectare de teren și pădure. În cadrul activităților de căutare s-a procedat la scotocirea și verificarea fânarelor, clădirilor abandonate, a puțurilor și fântânilor. Ca urmare a activităților de căutare, persoana în cauză a fost identificată de polițiști și voluntari din cadrul Asociației Bucovina Off-Road pe un drum forestie din comuna Șaru Dornei. El a fost evaluat din punct de vedere medical, fără să fie necesare investigații specifice”, au transmis autoritățile sucevene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *