FOTO/VIDEO. Medalie de aur pentru Claudia Costiuc la Crosul USAMV. CSM Dorna, alte două medalii de argint

Bucureștiul a fost, sâmbătă, gazda celei de-a doua ediții a Campionatului Național de Alergare pe Șosea (5 kilometri), o întrecere rezervată Juniorilor I (U20) și Tineretului (U23). Competiția desfășurată pe 8 aprilie 2023 s-a desfășurat în cadrul Crosului USAMV. O delegație numeroasă a Clubului Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei a luat startul mai multor probe în acest final de săptămână, atleții dorneni reușind să bifeze trei reușite importante: o medalie de aur în proba feminină, o medalie de argint în proba de echipe U20 și o medalie de argint în proba de echipe U23.

Cea mai importantă medalie cucerită de dorneni la competiția de la București a fost câștigată de Claudia Costiuc, care s-a impus fără probleme în fața altor aproape 50 de sportive, la categoria Elevi. Claudia a trecut linia de final cu un timp de 17 minute, 58 de secunde și 86 de sutimi, la mai mult de un minut distanță de ocupanta locului secunde, Mara Cătălina Ibasfalean (19:06:67). Al treilea loc a fost ocupat de Bianca Maria Stoica, de la Liceul „Șerban Vodă” din Slănic Prahova.

Rezultate importante pentru actualul sezon au fost câștigate și în probele pe echipe, atât la Juniori I, cât și la Tineret. CSM Dorna a participat cu o echipă formată din atleții Alexandru Prâsneac, Dragoș Negoiță, Petru Bodea și Robert Kore, tinerii care au cucerit ambele titluri de vicecampioni naționali.

La U23, CSM Dorna a cumulat un timp de 49 de minute, 36 de secunde și 73 de sutimi, fiind întrecuți doar de echipa de la LPS Cluj-Napoca (46:23:78). Cea de-a treia poziție a podiumului a fost ocupată de echipa de la LPS Botoșani (49:43:74). Exact același clasament s-a configurat și la categoria U20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *