În județul Suceava ninge fără încetare până joi noapte. ANM a prelungit codul portocaliu de viscol și ninsoare

Județul Suceava a intrat în cea de-a treia zi consecutivă de ninsoare și viscol, context în care codul portocaliu a fost prelungit până joi seară, la ora 22:00. Conform ANM, avertizarea este valabilă începând de joi, de la ora 10:00, fiind vizate ninsori viscolite și un strat consistent de zăpadă.

În județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași și zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi redusă și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 km/h. Local se vor acumula peste 20 l/mp.

De altfel, a fost emisă și o avertizare cod galben valabilă până vineri la ora 12:00. Astfel, în nordul și centrul Moldovei, în Maramureș, Transilvania și în nordul Crișanei, precum și în zona de munte, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Temporar, vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de joi, 6 aprilie 2023, cu viteze de 40-60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor acumula 10-15 l/mp. În nord-estul Moldovei, și izolat în rest, se va depune polei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *