Edilul Gavril Pardău a semnat contractul de finanțare pentru eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale Coșna

Un nou proiect important de investiții a primit, de curând, undă verde din partea autorităților de la București, după ce edilul comunei Coșna, Gavril Pardău, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de eficientizare energetică și consolidare a Școlii Gimnaziale Coșna. Cu o valoare de aproximativ 2 milioane de lei, contractul a fost semnat la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din capitală.

Investiția din localitate beneficiază din fonduri europene obținute prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 10, Fondul Local. Investiția presupune efectuarea unor lucrări de termoizolare, dar și de consolidare a unității școlare. Urmează, așadar, să fie făcute lucrări la soclul clădirii, să fie înlocuite tălpile din lemn și să fie turnate trotuare perimetrale etanșe.

Urmează, de altfel, să fie făcute și lucrări de termoizolare cu bată bazaltică a întregii școli, să fie înlocuită tâmplăria veche cu una performantă din punct de vedere energetic și să fie refăcute finisajele degradate. Pe lângă aceste lucrări, la Școala Gimnazială din Coșna va fi montat un sistem solar de preparare a apei calde menajere, dar și un sistem de panouri fotovoltaice.

„Investim în educație și în tineri, investim în viitor. Acest nou proiect este unul foarte important pentru comunitatea noastră și îmi doresc ca lucrările să înceapă pe cât de repede posibil. Avem în vedere creșterea eficienței energetice a unității școlare, ceea ce înseamnă și o scăderea a cheltuielilor la utilități”, a transmis edilul comunei Coșna, Gavril Pardău.

Școala Gimnazială va beneficia și de înlocuirea corpurilor vechi de iluminat, de revizuirea completă a instalației electrice și de montarea unei stații de încărcare a mașinilor electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *