Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/orionmed/public_html/monitoruldedorna.ro/wp-content/themes/disto/functions.php on line 61
class="post-template-default single single-post postid-292179 single-format-standard mobile_nav_class jl-has-sidebar" itemscope="itemscope" itemtype="http://schema.org/WebPage">
Știrile zilei de13 octombrie 2024

Medalie de argint câștigată de elevii de la Liceul Tehnologic „Vasile Deac” din Vatra Dornei la Expoziția GastroPan de la Brașov

Reprezentare de clasă a Liceului Tehnologic „Vasile Deac” din Vatra Dornei la cea de-a 14-a ediție a Târgului Internațional GastroPan de la Brașov, desfășurat în perioada 17-19 martie 2023, acolo unde elevii din Țara Dornelor au câștigat o importantă medalie de argint. Liceul dornean a fost reprezentat de o echipă de elevi din clasele a X-a și a XI-a, aflată sub atenta coordonare a maistrului instructor Petronela Ciubotaru și a inginerului Cristina Obadă. Medalia de argint câștigată de elevii din Vatra Dornei a fost obținută la categoria „Love Food, Hate Waste” (reutilizarea subproduselor în produse de panificație și patiserie), dedicată studenților și elevilor.

Echipa formată din elevii Ionela Sandu, Dumitru Pușcașu, Gabriela Buraciuc și Liliana Țarcă a participat cu un platou festiv cu preparate din pește și fructe de mare, pentru opt persoane, o farfurie de prezentare a platoului, dar și un desert românesc din vremurile îndepărtate prezentat într-o manieră modernă, pentru două persoane. Cu multă pasiune, muncă și dăruire, tinerii dorneni au câștigat astfel un merituos loc al doilea, fiind recompensați cu medalia de argint.

Tinerii de la „Vasile Deac” au prezentat în fața juriului un duet de păstrăv curcubeu și fileu de dorada în mantie de alge Nori, poșat sous-vide; gravlax de somon cu limetă, portocale și coriandru; terina cu mantie de linte din butterfish cu scoici marinate cu vin și ardei Jalapeno, poșate.

Tot pentru juriu au pregătit și quenelle din brânză de capră cu cenușă, cu inserție de phisalis și kiwi roșu, pudrate cu unt de cacao și ierburi aromate, biscuite cu Gran Padano, chips de brânză Cheddar și Pesto crocant, cu cerneală de sepie; prăjitură cu legume (pandișpan cu ardei verde copt, jeleu de lobodă, piure de conopidă, mousse de țelină, tuiles cu spirulină); mini-tartă cu cremă de păstârnac, semisferă cu creveți, icre de păstrăv, chips de creveți și micro-verdețuri.

Ca desert, elevii dorneni au prezentat o tartă cu brânză de vaci aromată cu rom, confit de răchițele și glazură de ciocolată cu ulei de sâmburi de struguri.

„Am participat, la Brașov, cu elevii de la clasele a X-a și a XI-a și ne-am întrecut cu studenți din toate colțurile țării. A fost pentru prima dată când a participat la acest concurs și cineva din județul Suceava. Am considerat că am elevi foarte talentați și am zis că trebuie să participăm și noi, să avem o treaptă de maturizare. Am lucrat cu sufletul, cu dragoste multă, iar cel mai impresionant lucru pentru mine a fost că au fost chemați pe podium, au primit medalia de argint, au primit cupa, iar după aceea au venit în jurul meu și au început să plângă de bucurie”, a mărturisit maistrul instructor Petronela Ciubotaru, pentru Monitorul de Dorna.

Brașovul a devenit punctul de întâlnire între vizitatori și expozanți, dar și între producători, furnizori de utilaje, echipamente, materii prime și ustensile și antreprenorii industriei de panificație, cofetărie și HoReCa. GastroPan aduce împreună cererea și oferta, furnizorii și clienții într-un cadru care permite prezentări complexe ale produselor, tehnologiilor și serviciilor pentru un public specialist interesat. GastroPan a devenit unul dintre cele mai importante puncte de întâlnire din lume pentru aceste industrii, fiind singura expoziție pentru sectoarele de panificație și cofetărie din România. Atracția s-a extins de mult dincolo de granițele României, având expozanți, dar și mii de vizitatori, din străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *