REZULTATE/FOTO. „Memorialul Nathy și Sorin” pe Pârtia Veverița: 80 de concurenți la startul ultimei competiții din acest sezon de iarnă

Vremea deosebit de frumoasă de la Vatra Dornei a contribuit, astăzi, la o organizare impecabilă a celei de-a treia ediții a Concursului de Schi și Snowboard „Memorialul Nathy și Sorin”. Alături de Salvamont Vatra Dornei, organizatorul evenimentului, s-a aflat și Apa Bucovina în calitate de sponsor oficial, partener în organizare fiind Primăria Municipiului Vatra Dornei. Un premiu special, în valoare de 1.000 de lei, a fost oferit de către Hotel Kaban pentru timpul pârtiei.

Pârtia Veverița a fost animată încă de dimineață, acolo unde 80 de concurenți de toate vârstele s-au adunat pentru înscriere, în joc fiind puse cupele și medaliile la cele două discipline de concurs, schi și snowboard, dar și pentru premiile în bani: 150 de lei pentru locul întâi, 100 de lei pentru locul al doilea și 50 de lei pentru locul al treilea.

La ora 12:45, pe Pârtia Veverița s-a dat primul start, iar traseul de concurs a fost „inaugurat” de deschizătorul oficial al acestui an, salvamontistul Liviu Todașcă. Pârtia a fost animată de concurenții de toate vârstele care s-au luat la întrecere, la început, în proba de schi, acolo unde organizatorii au stabilit nouă grupe de vârstă: 2005-2006, 2007-2008, 2009-2010, 2011-2012, 2013-2014, 2015-2016, 18-35 ani, 36-55 ani și plus 55 de ani, la masculin și feminin.

La proba de schi, timpul pârtiei a fost stabilit de către Rareș Tcaciuc, cu 38 de secunde și 76 de sutimi, cel care a și câștigat de altfel categoria de vârstă 2007-2008, la masculin.

Tânărul a fost recompensat pentru recordul stabilit astăzi cu premiul special al competiției, oferit de Hotel Kaban din Vatra Dornei, în valoare de 1.000 de lei. Închizătorul traseului și cel care a coborât ultimul printre porți a fost un alt salvamontist, Mihai Dobrin.

De la ora 16:30 a avut loc și festivitatea de premiere, în deschidere, decanul de vârstă al salvamontiștilor dorneni, Gavril Todașcă, evocând memoria foștilor montaniarzi dorneni, în amintirea cărora s-a organizat concursul. Toți cei prezenți au ținut și un minut de reculegere. Premiile au fost înmânate de către primarul Ilie Boncheș, viceprimarul Marius Rîpan și salvamontiștii Gavril Todașcă, Ionel Lazariuc, Gabriel Todașcă și Liviu Todașcă.

„Din inimă le mulțumesc tuturor copiilor și părinților pentru entuziasmul de astăzi! Sunt emoționat și știu sigur că Nathy și Sorin ne-au fost alături, prin vremea asta superbă! An de an vom duce tradiția mai departe, așa cum le vom păstra vie și memoria. Sunt sigur că se bucură pentru ceea ce am făcut astăzi, împreună. Le mulțumesc mult administratorilor Pârtiei Veverița pentru efortul de a crea condiții perfecte de concurs, întregii echipe Salvamont pentru totala implicare, primăriei, Apa Bucovina, Hotel Kaban și tuturor sponsorilor pentru că au făcut posibilă această ediție”, a completat Gavril Todașcă.

Grupa de vârstă 2015-2016, feminin:
Locul I – Iustina Lutaniuc
Locul II – Ana Maria Candrea

Grupa de vârstă 2015-2016, masculin:
Locul I – Marian Aștefănoaie
Locul II – Ștefan Ivașcu
Locul III – Daniel Racoți

Grupa de vârstă 2013-2014, feminin:
Locul I – Alesia Ungureanu
Locul II – Marta Tănăsescu

Grupa de vârstă 2013-2014, masculin:
Locul I – Rareș Gîdea
Locul II – Victor Macovei
Locul III – Ilie Felea Mihalache

Grupa de vârstă 2011-2012, feminin:
Locul I – Timeea Dobrincu
Locul II – Antonia Adelaida Nechita

Grupa de vârstă 2011-2012, masculin:
Locul I – Nicolas Rîpan
Locul II – Ionuț Nuțole
Locul III – Luca Frățiman

Grupa de vârstă 2009-2010, feminin:
Locul I – Codrina Petre
Locul II – Lorena Istrati

Grupa de vârstă 2009-2010, masculin:
Locul I – George Lutaniuc
Locul II – Lucas Rîpan
Locul III – Ștefan Tomegea

Grupa de vârstă 2007-2008, feminin:
Locul I – Eliza Susca
Locul II – Sara Moroșan
Locul III – Ioana Macovei

Grupa de vârstă 2007-2008, masculin:
Locul I – Rareș Tcaciuc
Locul II – Rareș Hinti
Locul III – Alexandru Pădurariu

Grupa de vârstă 2005-2006, feminin:
Locul I – Maria Nacu
Locul II – Luisa Frățiman
Locul III – Ioana Petrescu

Grupa de vârstă 2005-2006, masculin:
Locul I – Eduard Ungureanu
Locul II – Ștefan Pătrășcanu
Locul III – Darius Bighiu

Grupa de vârstă 18-35 ani, masculin:
Locul I – Andrei Asăndulesei
Locul II – Adrian Loghin
Locul III – Vasile Rus Kis

Grupa de vârstă 36-55 ani, feminin:
Locul I – Nicoleta Halici
Locul II – Dorina Frățiloiu
Locul III – Adriana Kadar

Grupa de vârstă 36-55 ani, masculin:
Locul I – Iliuță Groza
Locul II – Bogdan Pădurariu

Grupa plus 55 de ani, masculin:
Locul I – Ioan Coman
Locul II – Vasile Chiruță
Locul III – Traian Toderean

Snowboard la feminin:
Locul I – Roxana Tofan
Locul II – Claudia Ștefănel
Locul III – Claudia Lostun

Snowboard la masculin:
Locul I – Rareș Ariciuc
Locul II – Vlad Hărăstășan
Locul III – Dani Herscovici

Premiile au fost oferite de sponsorii și partenerii evenimentului, Primăria Municipiului Vatra Dornei, Apa Bucovina, Paul Boncheș, Pârtia Veverița, Coloana Center, Pensiunea Eliza, Lucian Drăgan, Gavril Todașcă, Ionuț Jucan, Florin Roșca, Petru Ariciuc, Asociația Iubire și Recunoștință, Ionel Lazariuc, Costel Bulichi, Adrișor Culiuc și Hotel Kaban.

1 comentariu publicat:

  1. Gavril Todașcă

    Mulțumesc încă o dată pentru efortul depus și să dea Domnul să ne întâlnim și la ediția a 50-a!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *