REZULTATE/FOTO. Peste 100 de concurenți s-au întrecut în cadrul Cupei Serbările Zăpezii de la Vatra Dornei

Vremea deosebit de frumoasă de la Vatra Dornei, dar și condițiile de schi excelente oferite de organizatori, au dus la înscrierea a 111 concurenți la ediția din acest an a Cupei Serbările Zăpezii, organizată de WinterFest România și Primăria Municipiului Vatra Dornei pe Pârtia Veverița. În total, 94 de schiori și 17 pasionați de snowboard s-au luat la întrecere vineri dimineață, 3 martie, pe o vreme perfectă pentru sporturile de iarnă, susținuți de pe margine de câteva sute de spectatori.

Astfel, la schi, categoria U6 la masculin a fost câștigată de Iustin Tomegea, locurile II și III fiind adjudecate de Maximilian Alexoae, respectiv David Păstrăvanu. La aceeași categorie de vârstă, însă la feminin, primul loc a fost obținut de Sara Țîmpău, pe locul al doilea clasându-se Daria Ioneac, urmată pe cea de-a treia poziție a podiumului de Teodora Brânzei.

Marian Aștefănoaie și-a adjudecat prima poziție la categoria U8 masculin, urmat pe podium de Felix Mocanu și Ștefan Ivașcu. La feminin, categoria U8 a fost câștigată de Alesia Ungureanu. Cel de-al doilea loc a fost ocupat de Medeea Neamțu, în timp ce locul al treilea a revenit Martei Tănăsescu.

Tot la schi, însă la categoria U10, proba la masculin a fost câștigată de Felea Mihalache, în timp ce locul al doilea i-a revenit lui Rareș Gîdea, cea de-a treia poziție a podiumului fiind ocupată de Victor Macovei. La feminin, Codrina Petre s-a impus categoric, urmată pe locul al doilea de Daria Rotariu, în timp ce Sara Moroșan a ocupat cea de-a treia poziție în clasament.

La Under 14, în proba de schi la masculin s-a impus Rareș Niculiță, cel de-al doilea loc revenind lui Lucas Rîpan. Podiumul a fost completat, pe locul al treilea, de Ștefan Tomegea. La proba de feminin, singurele două participante și-au împărțit podiumul, Ana Maria Palagioi urcând pe prima poziție, fiind urmată îndeaproape de Ioana Cioancă.

Alexandru Pădurariu a câștigat categoria U16 la masculin, următoarele două locuri de podium fiind ocupate de Ionuț Candrea, respectiv Constantin Cozan. La feminin, Luisa Maria Fratiman s-a impus la categoria U16, locul al doilea revenind Mariei Nacu. Cel de-al treilea loc al podiumului a fost ocupat de Denisa Muntean.

Categoria J18 la masculin a fost câștigată de Codruț Bulichi, pe locul al doilea clasându-se Eduard Ungureanu. Cea de-a treia poziție a fost ocupată de Ștefan Pătrășcanu, în timp ce la feminin categoria a fost câștigată de Maria Luisa Fratiman. Următoarele două locuri ale podiumului au fost ocupate de Maria Nacu, respectiv Denisa Muntean.

O luptă acerbă s-a dat în proba concurenților trecuți de 18 ani, categoria la masculin fiind câștigată de Iliuță Groza. Locul al doilea i-a revenit lui Bogdan Pădurariu, în timp ce locul al treilea fost adjudecat de Gavril Todașcă. În proba de feminin s-a impus Nicoleta Halici, cel de-al doilea loc revenind Dorinei Fratiloiu, în timp ce poziția a treia a fost câștigată de Meda Muntean.

La proba de schi, timpul pârtiei a fost stabilit de către Ilie Groza, cu 43 de secunde și 34 de sutimi, cel care a și câștigat, de altfel, categoria plus 18 ani la masculin.

Premiile au fost oferite de sponsorii evenimentului, BCR, Hama, Kaufland, Volvo – Premium Nordic Cars, Bucovina, La Festa și Primăria Municipiului Vatra Dornei. WinterFest este un eveniment care promovează turismul național și sprijină calitatea vieții socio-culturale a locuitorilor regiunilor în care se desfășoară prin îmbinarea momentelor muzicale pe gustul publicului tânăr cu sporturile de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *