Investiție de 4,5 milioane de lei la Poiana Stampei! Administrația investește într-un centru de colectare a deșeurilor

Administrația locală a comunei Poiana Stampei continuă să atragă fonduri europene pentru noi investiții destinate comunității. Cel mai nou contract de finanțare semnat de edilul Viluț Mezdrea are o valoare de 4,5 milioane de lei și reprezintă o investiție într-un centru de colectare a deșeurilor care urmează a fi construit pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați.

Primarul Viluț Mezdrea a semnat contractul de finanțare, la București, alături de Lorand Arpad Fulop, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, contract care prevede acordarea de fonduri europene prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Astfel, la Poiana Stampei ar urma să fie construit și pus în funcțiune un Centru de Colectare prin Aport Voluntar, destinat deșeurilor care, în prezent, nu se pot colecta în sistemul door-to-door.

Administrația locală a transmis că centrul de colectare a deșeurilor va fi construit într-o zonă nelocuită, pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați, din care aproximativ 1.800 de metri pătrați sunt destinați unei platforme betonate. Edilul de la Poiana Stampei susține că această investiție va asigura colectarea deșeurilor reciclabile, dar și speciale, precum echipamente electrice și electronice, deșeuri voluminoase, deșeuri periculoase, dar și deșeuri din materiale de construcții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *