Noi proiecte de investiții pentru comuna Dorna Arini! Școala Primară din satul Rusca va fi reabilitată

Primarul comunei Dorna Arini, Andrei Mazăre, a semnat, la începutul săptămânii, la București, un nou proiect de investiții pentru comunitatea locală: „Reabilitarea moderată a Școlii Primare cu clasele I-IV din satul Rusca”. Prin intermediul acestei noi investiții se va realiza renovarea energetică a unității școlare pe o suprafață de 333 de metri pătrați. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), valoarea totală fiind de 858.316,06 de lei, cu TVA.

„Dragii mei, vin cu alte vești bune! Am început săptămâna în forță, la București, cu semnarea unui nou proiect de suflet pentru mine! Durata de implementare a obiectivului de investiție va fi de 36 de luni”, a transmis primarul Andrei Mazăre.

Astfel, la Școala Primară din satul Rusca vor fi realizate lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii (eficientizarea energetică a planșeului superior/acoperiș și eficientizarea energetică a planșeului inferior pe sol și peste demisol); refacerea/montarea de instalații termice, sanitare, de ventilație și electrice; executare subzidiri și cămășuieli perimetrale ale fundațiilor; execuție stâlpișori la colțuri și centuri armate pentru rigidizare structură; execuție cămășuieli pereți interiori și exteriori; refacere structură portantă pereți din lemn; demontare șarpantă și învelitoare existente și înlocuirea acestora; demontare planșeu de peste sol și de peste parter și înlocuirea acestora; refacere scări și trotuare existente; lemnul utilizat în construcții va fi tratat și ignifugat; lucrări de recompartimentare pentru crearea de grupuri sanitare pentru elevi/profesori.

Clădirea Școlii Primare din satul Rusca a fost construită în anul 1850 (structură din lemn) și anii 1967-1969 (structură din cărămidă, fiind în inventarul domeniului public al UAT Dorna Arini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *