Rezultate mari pentru atleții de la CSM Dorna la o competiție internațională din Slovacia: două medalii de bronz

Noul an a început cum nu se putea mai bine pentru sportivii legitimați la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, trei dintre atleții dorneni reușind, la finalul săptămânii trecute, să își treacă în palmares două medalii de bronz, dar și un onorabil loc șase, la o competiție internațională găzduită de slovaci. Pe 29 ianuarie, la Bratislava, s-a desfășurat competiția Elan Miting Bratislava, din delegația dorneană făcând parte Claudia Costiuc, Alexandru Prâsneac și Robert Kore.

Finalul de competiție și rezultatele oficiale afișate de organizatori au adus rezultate demne de aplaudat pentru tinerii sportivi de la CSM Dorna. Astfel, o primă medalie de bronz a fost cucerită de tânăra Claudia Costiuc în proba de 800 de metri. Cu un timp de 2 minute, 11 secunde și 71 de sutimi, Claudia a trecut linia de finish pe poziția a treia, la numai 37 de sutimi distanță de sportiva de pe locul al doilea, Sophia Backwater, de la AK Spartak. Locul întâi, și implicit medalia de aur, i-a revenit unei alte românce, de la CS Athletics Timișoara, cu un timp de 2 minute, 7 secunde și 10 sutimi.

Tot în proba de 800 de metri, însă de această dată la masculin, s-a evidențiat și Alexandru Prâsneac, care și-a trecut în palmares o nouă medalie de bronz. Cu un timp oficial de 1 minut, 55 de secunde și 10 sutimi, Alexandru și-a adjudecat locul al treilea, cedând cea de-a doua poziție la o diferență de nici două secunde față de sportivul de pe poziția secundă, ocupată de Strohmayer Dangl Niklas, cu un timp de 1 minut, 53 de secunde și 41 de sutimi. Primul loc a fost cucerit de Vystrk Tomas, de la VSK Univerzita Brno, cu un timp oficial de 1 minut, 50 de secunde și 53 de sutimi.

O evoluție demnă de aplaudat a avut și atletul Robert Petru Kore, de la CSM Dorna, care s-a clasat pe cea de-a șasea poziție în aceeași probă de 800 de metri.

„Sunt mândru de sportivii mei și îi felicit pe toți trei pentru rezultatele obținute zilele trecute. Pregătirea intensă din cantonamentul de la Băile Felix își spune cuvântul și iată că de la primul eveniment indoor la care am participat în acest an ne-am întors cu rezultate foarte bune. Aceste rezultate ne dau o mare încredere și ne pregătesc pentru Campionatul Național Indoor de Seniori și Tineret, acolo unde ne propunem să bifăm și mai multe medalii. Pe această cale aș dori să le mulțumesc și celor din conducerea CSM Dorna și CSM București, cât și sponsorilor, pentru susținerea neîntreruptă”, a transmis antrenorul sportivilor de la CSM Dorna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *