Programul pilot de educație ecologică pentru cei mici „Tedi și prietenii naturii”, de astăzi în grădinițele din județ

Educatorii grupelor mari din grădinițele private și de stat din județul nostru, dar și din Prahova și Giurgiu, sunt invitați să se înscrie în programul pilot de educație ecologică „Tedi și prietenii naturii”, inițiat de Maspex România, prin brandul Tedi. Partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și inspectoratele școlare locale. Participarea este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării lecțiilor din program.

În perioada 5-31 decembrie, educatorii grupelor mari de la grădinițele de stat și private din cele trei județe sunt invitați să se înscrie în cel mai nou program de responsabilitate socială organizat de Maspex România pentru copii, „Tedi și prietenii naturii”. Ediția pilot a programului va debuta pe 9 ianuarie 2023 și se va încheia de Ziua Mediului, pe 5 iunie 2023.

Copiii din grădinițe își vor însuși reguli de bază privind protecția mediului, reciclarea, respectul față de plante și animale, precum și informații utile privind o alimentație corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului. Va fi abordată și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură și gospodărirea responsabilă a resurselor.

Participarea este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materialele necesare desfășurării programului pilot. Toate materialele sunt în format electronic și vor fi transmise prin e-mail după finalizarea procedurii de înscriere.

Ne-am propus să contribuim la educația copiilor în direcția protejării mediului cu tot ce implică acest lucru: protejarea plantelor și animalelor, reducerea poluării, valorificarea eficientă a resurselor și altele. Sustenabilitatea reprezintă una dintre direcțiile de bază ale companiei noastre și dorim să transmitem acest principiu și generațiilor care se formează. Atât planeta, cât și noi oamenii, avem nevoie tot mai mult de un mod de viață echilibrat, iar pentru realizarea lui suntem responsabili atât la nivel de comunitate, cât și individual”, afirmă Ioana Vișean, director de comunicare al Maspex.

Materialele educaționale sunt adaptate la nivelul de învățare din grădinițe, acestea conținând șapte scenarii pentru activități împreună cu materialele didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii. Scenariile acestor activități conțin și indicațiile necesare pentru desfășurarea online a lecțiilor, precum și pentru situațiile în care conectarea online cu copiii nu este posibilă.

Materialele sunt îmbogățite cu filme animate care vor introduce copiii într-un mod vesel în tematica acestor activități și le vor explica noțiunile de bază. După fiecare lecție, copiii vor primi anumite teme de realizat acasă, cu sprijinul părinților, pentru că munca în echipa de acasă îi încântă pe copii, iar părinților le oferă posibilitatea de a afla concret cum își îmbogățesc cunoștințele cei mici.

Toate materialele au fost elaborate de către o echipă de experți formată dintr-un pedagog, un psiholog, un ecologist și un nutriționist. Mai multe informații despre tema programului se pot găsi pe site-ul oficial, iar alte detalii se pot obține la numărul de telefon 0374.409.539 sau pe e-mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *