Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional „Cântecul cetinii”, derulată la finalul săptămânii trecute la Dorna Arini, a consemnat și un moment cu o însemnătate aparte. Primarul Andrei Mazăre a înmânat distincțiile de cetățean de onoare cadrelor didactice pensionare, învățători și profesori cu o activitate de peste 35 de ani la catedrele școlilor din localitate.
Maria Chiruță, Valentina Bighiu, Paraschiva și Florin Lateș, Rodica Oanea, Mariana Baying, Sofica Vleju și Dragoș Scurtu sunt cei care au fost onorați cu acest titlu de către primărie și Consiliul Local. Plachetele le-au fost înmânate, în cadru festiv, pe scena pe care s-a derulat spectacolul duminică, pe 21 august, în public aflându-se câteva sute de spectatori, mulți dintre ei elevi ai celor premiați.
„Este un gest de minimă recunoaștere pe care noi îl facem astăzi pentru întreaga contribuție adusă, de fiecare dintre dumneavoastră, la formarea multora dintre noi, cei prezenți astăzi aici. Bunăstarea și calitatea unui neam pleacă de la educație și este firesc să îi răsplătim pe cei care și-au derulat întreaga activitate la catedră. Vă mulțumim, vă prețuim și vă dorim multă sănătate”, a conchis primarul Andrei Mazăre la finalul emoționantului moment.
Spectacolul a consemnat și revenirea pe scenă a Ansamblului Brădulețul după o pauză de doi ani. Fondat în 1984 de către învățătorii Florin și Paraschiva Lateș, ansamblul a îmbrăcat la ediția din acest an a „Cântecului cetinii” și haine noi, costumele fiind recent achiziționate de autoritățile locale.
Cei 16 dansatori, coordonați de Mihai Mazăre, au readus în scenă două dintre cele mai cunoscute suite ale ansamblului, spectacolul fiind răsplătit cu aplauze îndelungi de către cei prezenți.
Ansamblul a fost acompaniat de Orchestra Brădulețul, coordonată de talentatul violonist Andrei Ionuț Băbuț, director al Căminului Cultural „Savin Alexievici” din comună. Alături de el în orchestră activează și arinenii Voicu Olaru (saxofon/caval), Vlad Miron (acordeon) și Cătălin Roșu la tobă, componența fiind completată de Alex Hurghiș (orgă), Dănuț Lăcătuș (trompetă), Lucian Cojocariu (saxofon), Mircea Giosan (țambal), Vasile Gheorghian (vioară) și Cosmin Giosan la acordeon.
Una dintre cele mai tonice prezențe la festivalul de duminică a fost cea a lui Gabriel Nebunu’, solistul din Republica Moldova ridicând audiența la joc chiar dacă ploaia începuse să cadă necontenit.
Câștigător al emisiunii Moldova are talent în anul 2013, Gabriel Nebunu’ a intrat în dialoguri savuroase cu publicul, reușind să plece doar după un bis și zeci de fotografii făcute cu cei prezenți. Pe contul său oficial de Instagram, artistul din Republica Moldova s-a declarat fascinat de frumusețile zonei, declarând că speră să revină cât mai curând în Țara Dornelor.
Evenimentul a fost completat de momentele Mădălinei Candrea Băbuț și a Grupului Vocal de Copii „Flori de cântec”, Laura Erhan, Cornelia și Lupu Rednic, Daria Bodnar, Ansamblul „Plaiurile Dornelor”, Elisa Hechelciuc, Grigore Gherman și gemenele folclorului maramureșean, Suzana și Daciana Vlad.
Incandescența finalului zilei de duminică a fost asigurată de către Fuego, unul dintre cei mai iubiți artiști din țara noastră, acesta aducându-și la Dorna Arini cele mai cunoscute dintre melodiile sale, invitându-i și pe cei mai mici dintre spectatori să i se alăture pe scena festivalului.
Lasă un răspuns