UPDATE/REZULTATE. Claudia Costiuc, în finala probei de 1.500 de metri, la Campionatul European U18 din Israel

UPDATE: Claudia Costiuc a ocupat locul al 11-lea în finala probei de 1.500 de metri, din această seară, din cadrul Campionatului European U18, care se desfășoară la Ierusalim, în Israel. Timpul oficial înregistrat de tânăra dorneancă este de 4 minute, 43 de secunde și 87 de sutimi.

Finala probei de 1.500 de metri a fost câștigată de Annie Mann, din Marea Britanie, cu un timp de 4 minute, 23 de secunde și 41 de sutimi. Pe locul al doilea s-a poziționat Ayca Fidanoglu, din Turcia, cu un timp oficial de 4 minute, 23 de secunde și 98 de sutimi, în timp ce ultima poziție a podiumului a fost ocupată de Shirin Kerber, din Elveția, cu un timp de 4 minute, 24 de secunde și 46 de sutimi.

Pe locul al patrulea s-a clasat poloneza Zuzanna Wiernicka, cu un timp de 4 minute, 27 de secunde și 10 sutimi, în timp ce locul al cincilea a fost adjudecat de Lotta Emie Berger, din Germania, cu un timp de 4 minute, 28 de secunde și 6 sutimi. Locul al șaselea a fost ocupat de Tanja Tia Zivko, din Slovenia, cu un timp de 4 minute, 28 de secunde și 8 sutimi, în timp ce locul al șaptelea i-a revenit lui Jade Le Corre, cu un timp oficial înregistrat de 4 minute, 29 de secunde și 7 sutimi.

Pe locul al optulea s-a clasat Austra Osina, din Letonia, cu un timp de 4 minute, 29 de secunde și 83 de sutimi, în timp ce locul al nouălea a fost ocupat de Marte Hovland, cu un timp de 4 minute, 30 se decunde și 32 de sutimi. Pe locul al zecelea s-a clasat Sabella Tesfaye, din Elveția, cu un timp de 4 minute, 35 de secunde și 31 de sutimi, în timp ce ultima poziție a clasamentului i-a revenit lui Alice Bates, din Marea Britanie, cu un timp de 4 minute, 44 de secunde și 41 de sutimi.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Claudia Costiuc, dorneanca legitimată la CSM Dorna, va alerga diseară, de la ora 19:35, în finala probei de 1.500 de metri, în cadrul Campionatului European U18 care se desfășoară la Ierusalim, în Israel, până pe 7 iulie. Claudia Costiuc este singura atletă dintre toți sportivii care au făcut deplasarea în Israel care a reușit să se califice în finala probei amintite.

Tânăra atletă și-a adjudecat biletul de participare în finală luni dimineață, pe 4 iulie, atunci când s-au disputat seriile de calificare. În dimineața zilei de luni, Claudia Costiuc a reușit să se claseze pe locul al șaptelea în cea de-a doua serie de 1.500 de metri, cu un timp de 4 minute, 34 de secunde și 57 de sutimi. Ea a avansat însă în finală cu cel de-al zecelea timp dintre cele 12 sportive calificate.

„Cred și sper într-o minune în această seară! Îmi doresc ca Claudia să reușească o poziționare cât mai bună în clasamentul final! Până la startul cursei însă trebuie să menționez că pentru noi reprezintă o adevărată realizare însăși participarea în finala de 12, acolo unde s-au calificat cele mai bune sportive din întreaga Europă”, ne-a declarat, în exclusivitate, antrenorul Cristian Prâsneac.

La Campionatul European U18, România participă cu o delegație de 31 de sportivi, dintre care 13 băieți și 18 fete, la Campionatele Europene de Atletism pentru Juniori U18. Obiectivele delegației române au fost anunțate ca fiind obținerea unei medalii, dar și bifarea a cinci clasări în primele șase locuri.

Ulterior Campionatului European U18 din Israel, Claudia Costiuc va reprezenta România și la Campionatul Mondial U20 din Columbia, care urmează să se desfășoare în perioada 2-5 august 2022. În același timp, Alexandru Prâsneac, și el legitimat la CSM Dorna, ne va reprezenta, între 24 și 30 iulie 2022, la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *