Rezultat de excepție! Locul 4 mondial pentru dorneanca Claudia Costiuc, în Franța, la ISF Gymnasiade 2022

Claudia Costiuc, tânăra dorneancă de numai 16 ani, legitimată la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” din Vatra Dornei (CSM Dorna), și-a trecut, astăzi, în palmares, un rezultat excepțional pentru propria carieră sportivă, dar și pentru sportul local și național, reușind să ocupe locul al patrulea, la nivel mondial, în finala probei de 1.500 de metri, la feminin, în cadrul ISF Gymnasiade 2022.

Evenimentul sportiv de mare anvergură, desfășurat în Franța, în nouă orașe din regiunea Normandia, a început pe 14 mai 2022 și urmează să se desfășoare până pe 22 mai 2022, în acest an având loc cea de-a 19-a ediție. ISF Gymnasiade este cea mai mare competiție internațională multi-sport dedicată elevilor, cu peste 3.500 de participanți din peste 60 de țări, de pe patru continente.

Ca și în cazul edițiilor anterioare, și anul acesta au fost acoperite discipline sportive dintre cele mai diverse, de la baschet, volei, rugby și înot, până la tir cu arcul, box sau wrestling. ISF Gymnasiade este considerată a fi, la nivel internațional, cea de-a treia competiție ca mărime, fiind surclasată doar de Jocurile Olimpice și Jocurile Mondiale Universitare, sau Universiada.

Mentalitatea pe care o are, filosofia de viață care o definește, dar mai ales antrenamentele serioase de care are parte la clubul sportiv la care este legitimată, au făcut ca tânăra dorneancă să bifeze poate unul dintre cele mai importante rezultate ale carierei sale. Claudia Costiuc a luat astăzi startul în finala probei feminine de 1.500 de metri, luptând pentru o poziție cât mai bună împotriva altor 11 sportive. La ora 13:10 s-a auzit fluierul de start, iar câteva minute mai târziu a fost decisă ierarhia finală a probei, dorneanca reușind o poziționare mai mult decât onorantă, locul al patrulea.

Claudia Costiuc, cu un timp de 4 minute, 29 de secunde și 23 de sutimi, a fost foarte aproape de obținerea unui loc de podium, diferența dintre poziția a treia și cea de-a patra fiind de mai puțin de două secunde, conform rezultatelor oficiale publicate de organizatori. Astfel, cel de-al treilea loc a revenit unei tinere de 18 ani din Kazahstan, Akbayan Nurmamet, cu un timp oficial de 04:27:74.

Locul al doilea a fost ocupat de Laxita Vinod Sandilea, o atletă de 16 ani din India, care a reușit un timp oficial de 4 minute, 27 de secunde și 38 de sutimi, în timp ce locul întâi a fost adjudecat de o sportivă din Turcia, Ayya Fidanoglu, cu un timp oficial de 4 minute, 25 de secunde și 78 de sutimi.

„Mă bucur că am reprezentat România la acest concurs! Am alergat pentru dorneni, pentru colegii mei, pentru Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, acolo unde sunt elevă în clasa a XI-a C, dar și pentru profesorul meu și pentru familia mea! Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și care mă susțin în continuare, vă iubesc și vă îmbrățișez pe toți”, ne-a declarat Claudia, din Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *