Echipa „Las Vegas” a câștigat a IX-a ediție a Cupei AQUA Carpatica la minifotbal

Baza sportivă Stadium Yanis din cartierul Unirii a fost gazda celei de-a IX-a ediții a Cupei AQUA Carpatica la minifotbal, Vatra Dornei redevenind, după o pauză de doi ani, pentru un weekend, capitala minifotbalului românesc: 16 echipe s-au întrecut preț de trei zile, de vineri până duminică, pentru premiile puse la bătaie de cunoscutul producător de apă.

Ediția de anul acesta a fost una cu totul specială, fiind dedicată memoriei inițiatorului competiției, apreciatul om de afaceri Stelian Chiforescu, de la a cărui dispariție fulgerătoare s-au împlinit doi ani, chiar în ziua tragerii la sorți, joi, 12 mai. Stabilirea țintarului a avut loc la sala de conferințe a Hotelului Dorna, aceasta fiind efectuată de către președintele CSM Dorna, profesorul Ionuț Nemeș, alături de fosta glorie a fotbalului sucevean, fost component al echipei Steaua București, Mihăiță Szekely.

După 32 de partide, perturbate doar de ploaia torențială de vineri seara, trofeul și premiul de 5.000 de lei au plecat la Suceava, la echipa Las Vegas, care a dispus în finală de echipa locală, Black Hill, cu un sec 3-0, prin reușitele lui Bijec, Leuciuc și Malancă. În finala mică, campioana en-titre, Cosmos, a învins cu 6-4 pe Amicii Suceava.

Între cele două finale, organizatorii au pregătit și concursul de făcut duble, de această dată cei cinci pretendenți trebuind să le execute ținând în mână câte o sticlă de la sponsor. Cu câte peste 100 de reușite, Darius Bodnar și Ciprian Apetrii au câștigat concursul, premiile constând în mingi de fotbal, rucsace, apărători și mănuși de portar.

La finală, jucătorii celor două echipe au intrat pe teren alături de grupele de juniori de la CSM Dorna, Roberta Oraniță intonând și imnul României, într-un moment care, alături de cel de reculegere pentru inițiatorul competiției, dar și pentru alt mare iubitor al minifotbalului, Adrian Kasper, fulgerător dispărut dintre noi anul trecut, au creat o emoție puternică în rândul celor peste 200 de spectatori care au asistat la ultimul meci al competiției.

Toate meciurile au fost arbitrate de către Vasile Tacu și Ghiță Ignătescu, cavaleri ai fluierului din Suceava. Cea mai bună tânără echipă a fost, la ediția aceasta, Juniors Vatra Dornei. Premiați cu 1.000 de lei, tinerii dorneni au dispus, în premieră, de echipa Luceafărul, aflată printre laureate ani la rând, cu scorul de 3-2, chiar în partida de deschidere a turneului.

Asta după ce în ediția a V-a, din 2015, luau bătaie de la „luceferi” cu un neverosimil 17-1. Ambiția și determinarea i-au adus, însă, de această dată până în sferturi, fiind eliminați de către Amicii Suceava. Golgheterul acestei ediții a fost jucătorul echipei Cosmos, Radu Ionuț Vicliuc, cu șase reușite, în timp ce premiul pentru „cel mai bun portar” a mers către Dănuț Tipa de la Las Vegas. Cei mai buni jucători ai turneului au fost componenții echipei finaliste, locale, Black Hill, Mihăiță Prodan și Ionuț Timiș, acesta primind distincția pentru „cel mai bun tânăr jucător”.

Premiile au fost înmânate de către foști colaboratori și prieteni ai fostului vicepreședinte AQUA Carpatica, Stelian Chiforescu, precum și de membri ai familiei: Elena și Adrian Chiforescu, Angela Avram, Angelica Fădor, Oana Hrițcu, Ilie Boncheș, Dumitru Pardău, Daniel Pasat, Marius Rîpan, Ionică Spînache, Remus Cârlan și Doru Bighiu.

„Felicitări câștigătorilor și le mulțumesc tuturor celor au participat la ediția de anul acesta. Mă bucur că am avut parte de meciuri frumoase, pline de fair-play și că totul a decurs așa cum ne-am așteptat. Mulțumirile mele se îndreaptă și către domnul Jean Valvis care, deși nu a putut fi prezent la competiție, ne-a sprijinit pe toată durata pregătirilor și le transmite, la rându-i, felicitări câștigătorilor și salutări cordiale tuturor dornenilor. Sperăm să putem organiza ediția jubiliară de anul viitor la un nivel și mai ridicat, astfel încât să putem înscrie și mai multe echipe”, a transmis la finalul competiției Adrian Chiforescu, brand-manager AQUA Carpatica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *