Știrile zilei de9 decembrie 2022

Proiecte internaționale și activități extrașcolare, bifate anul acesta de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Vatra Dornei

În anul școlar 2020-2021, elevii claselor a II-a A și a II-a B, de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Vatra Dornei, îndrumați de profesorii Maria Raluca Honciuc și Ionela Loredana Todașcă, au participat la proiectele internaționale eTwinning. Proiectele inițiate de parteneri, intitulate Take Care of Your Water, Footprint, Childhood’s Hand Craft și Reading is Life, au avut drept scop dezvoltarea emoțională, mentală și socială a copiilor, mai ales în contextul actual, prin activități specifice.

Elevii au dobândit cunoștințe referitoare la protejarea planetei, la reciclarea selectivă și a reutilizării în activități creative a materialelor reciclate, au adoptat comportamente prosociale și proactive, și-au îmbogățit limbajul și vocabularul în limbi de circulație internațională.

Elevii implicați au putut să își dezvolte astfel cercul de prieteni și competențele digitale, prin utilizarea unor aplicații online necesare în realizarea diferitelor activități și proiecte practice. Proiectele în care s-au implicat elevii au conturat o nouă imagine a școlii, o școală deschisă oportunităților europene de învățare și colaborare. Școala Gimnazială Nr. 2 devine astfel o instituție de învățământ înscrisă pe un traseu european în beneficiul elevilor și al comunității.

Implicarea elevilor a fost recunoscută și recompensată cu diplome, iar cadrele didactice și unitatea de învățământ au primit certificate de recunoaștere națională și europeană Quality Label. Și în acest an, cadrele didactice au înscris colective de elevi în proiecte atractive, cu teme interesante și de actualitate. Elevii clasei a IV-a A, sub îndrumarea profesorului Ionela Hrecinic, participă la proiectul Pretty English, urmărind să își îmbunătățească competențele lingvistice în limba engleză, să își dezvolte abilitățile de utilizare a noilor tehnologii și să își facă noi prieteni din cele zece țări partenere.

Elevii claselor a III-a B și a IV-a B, îndrumați de profesorii Maria Raluca Honciuc și Daniela Gavriluță sunt parteneri, în acest an, alături de elevi din alte cinci state, în proiectul My Ecological Heart. Elevii clasei a III-a A, coordonați de învățătoarea Loredana Todașcă, iau parte la proiectele My Traditional Cuisine, Chess, The Game of The Kings, Etnic Music of Our City, Galaxy Protectors, My Country, My Treasure și My Favourite, cu toate aflate sub umbrela eTwinning.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *