Știrile zilei de18 ianuarie 2022

VIDEO. Patru bărbați au fost reținuți de polițiști în urma agresiunii, la Panaci, asupra a trei jurnaliști și activiști

În cursul zilei de vineri, 17 septembrie, polițiștii suceveni au documentat și probat activitatea infracțională a persoanelor implicate în agresarea, la data de 16 septembrie, a unui activist de mediu și a doi jurnaliști, pe raza unui ocol silvic privat din zona comunei Panaci.

Peste 30 de polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Inspectoratul de Poliție Județean Suceava au desfășurat activități investigative și de cercetare penală, în sistem integrat, fiind depuse diligențele necesare pentru exprimarea și obținerea calității procesuale a victimelor, dar și pentru probarea activității infracționale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

Au fost continuate activitățile de cercetare în teren pentru completarea materialului probator, cu suportul structurilor criminalistice, și s-au desfășurat activități investigative complexe pentru stabilirea cercului de suspecți și individualizarea gradului de participație penală. În cursul zilei de vineri, 12 persoane au fost conduse la audieri la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei.

La finalul audierilor, față de patru bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, din comunele Șaru Dornei și Panaci, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și purtare abuzivă. Cei patru bărbați au fost încarcerați în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei și instanței.

„Prin fermitate și modul integrat și operativ de lucru reafirmăm, încă o dată, că polițiștii nu tolerează astfel de comportamente antisociale și vor dispune măsuri procesuale conform legii, acordând întregul suport la înfăptuirea actului de justiție”, au transmis reprezentanți ai Poliției Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.