Știrile zilei de18 ianuarie 2022

VIDEO. Pădurea în care au fost bătuți cei trei jurnaliști și activiști de mediu este administrată de un ocol silvic privat

Direcția Silvică Suceava a transmis astăzi că fondul forestier din comuna Panaci, pe raza căruia activistul de mediu Tiberiu Boșutar și jurnaliștii Mihai Dragolea și Radu Constantin Mocanu au fost bătuți de un grup de 20 de persoane înarmate cu răngi și topoare, se află în administrarea unui ocol silvic privat din județul Bistrița-Năsăud. Mai mult decât atât, Direcția Silvică Suceava a menționat că niciun angajat al instituției nu a fost implicat în incidentul petrecut pe raza ocolului silvic privat.

„În cursul zilei de 16 septembrie 2021, în apropierea localității Panaci, o persoană fizică și doi cameramani au fost agresați de un grup de cetățeni din zonă, în timp ce se aflau pe o proprietate privată cu intenția de a filma posibile încălcări ale legislației silvice. Suprafața respectivă este proprietatea unei persoane fizice și se află în administrarea unui ocol silvic privat. Niciun angajat al Direcției Silvice Suceava nu a fost implicat în acest incident petrecut pe raza ocolului silvic privat”.

Direcția Silvică Suceava a condamnat orice act de violență fizică sau verbală asupra oricărei persoane care sesizează abateri de la respectarea regimului silvic, conform unui comunicat de presă transmis în cursul zilei de astăzi. În același timp, instituția a transmis că foarte mulți angajați ai Direcției Silvice Suceava au fost victime ale agresiunilor.

Amintim că în timp ce se aflau în pădurile din comuna Panaci, cei trei, un activist de mediu și doi jurnaliști, au fost agresați fizic de un grup de 20 de persoane, cu toții înarmați cu răngi și topoare. Cei trei susțin că indivizii i-ar fi amenințat cu bătaia, dar și cu moartea: „Mi-au spus că dacă scot o vorbă vin peste mine la Moldovița”, a spus activistul de mediu. Întregul echipament al jurnaliștilor ar fi fost distrus, iar filmările de pe cardurile de memorie au fost șterse. În timp ce erau agresați fizic, unul dintre jurnaliști ar fi căzut într-o râpă, de unde a reușit să scape și să fugă de la fața locului și să anunțe întregul eveniment printr-un apel telefonic la 112.

Atacul a fost unul sever, iar două dintre victime și-au pierdut cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei. Ulterior, toate victimele au fost trimise cu ambulanțele la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava pentru o serie de controale medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.