Filmul românesc „Întregalde” se vede în premieră, în aer liber, pe Pârtia Veverița din Vatra Dornei

Filmul românesc „Întregalde”, semnat de regizorul Radu Muntean, va putea fi văzut în premieră la Vatra Dornei, în aer liber, pe Pârtia Veverița, în data de 20 august 2021, de la ora 21:00. Organizatorii evenimentului, Primăria Municipiului Vatra Dornei, Casa de Cultură „Platon Pardău” și Salvamont Vatra Dornei, au anunțat că intrarea este liberă.

Apreciat de Sight&Sound, revista British Film Institute, ca fiind „o comedie neagră plină, în egală măsură, de suspans și compasiune”, filmul a avut premiera mondială anul acesta la Cannes, după care Screen Daily nota: „Radu Muntean ne conduce într-un tărâm jucăuș și caustic al satirei sociale, iar personajele se găsesc pe un teritoriu necunoscut, fără GPS și fără ghidajul unui cod moral”.

Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să îl ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, iar ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.

Recent selecționat la Toronto, filmul îi are în distribuție pe Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu și Alex Bogdan, alături de Luca Sabin, Toma Cuzin, Carmen Lopăzan și Gabor Bondi. Filmul este produs de Multi Media Est, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, și coprodus de The East Company Productions. Scenariul este semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu și Răzvan Rădulescu, iar imaginea de Tudor Vladimir Panduru. În România, filmul este distribuit de Voodoo Films.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.