Știrile zilei de4 decembrie 2023

VIDEO. Claudia Costiuc, vicecampioană balcanică! Rezultat remarcabil obținut în Serbia, la Campionatul Balcanic U18

Claudia Costiuc, legitimată la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, a reprezentat România în acest final de săptămână la Campionatul Balcanic de Juniori U18 din Serbia. Tânăra în vârstă de 16 ani a fost unul dintre cei trei sportivi dorneni care au făcut parte din delegația țării noastre la competiția desfășurată în Serbia. În total, 37 de sportivi români au luat startul curselor de astăzi.

Sportiva din Vatra Dornei a luat startul probei de 800 de metri la feminin, la care au participat alți nouă concurenți din țări ca Turcia, Grecia, Serbia sau Croația. La finalul probei, tânăra a reușit să treacă a doua linia de final și a obținut astfel un important titlu de vicecampioană balcanică, dar și o medalie de argint, cu un timp oficial de 2 minute, 17 secunde și 56 de sutimi.

„Având în vedere că am avut un sezon destul de încărcat, consider că această ultimă competiție din acest sezon a fost exact ceea ce aveam nevoie. A fost o cursă grea, dar frumoasă, la care au participat sportivi din toate țările din Balcani. Mă bucură foarte mult faptul că am urcat pe podium, dar și că am reușit să reprezint România la acest Campionat Balcanic”, ne-a mărturisit tânăra.

Locul întâi a fost cucerit de sportiva Sureyya Ildiz, din Turcia, cu un timp de 2 minute, 16 secunde și 99 de sutimi, în timp ce poziția a treia a fost ocupată de atleta Hana Jost, din Slovenia, cu un timp de 2 minute, 17 secunde și 64 de sutimi.

Orașul Kraljevo din Serbia a găzduit, pe 14 august 2021, cea de-a 18-a ediție a Campionatului Balcanic de Juniori U18, un important concurs de atletism inclus în calendarul competițional internațional din acest an. La această competiție au luat parte sportivi U18 din aproape 20 de țări, precum Austria, Bulgaria, Slovenia, Grecia, Croația, Serbia, Turcia, România și Ucraina.

La evenimentul sportiv din Serbia au participat și atleți legitimați la cluburi precum CSM Galați, CSȘ Hunedoara, CSȘ Bacău, CS Pandurii Târgu Jiu, CSȘ Bârlad, CSȘ Mediaș, LPS Vaslui, CSM Sfântu Gheorghe, LPS Roman, CSM Onești, CSȘ Arad, CS Atletic Adjud, CSȘ Ploiești, CSM Brăila, LPS Cluj Napoca, CSȘ Rădăuți, CS Atletico Slănic Prahova, CS Olimpia București sau CSA Steaua București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *