Sportivul Alexandru Prâsneac a câștigat o medalie de bronz la Campionatul Național U20 de la Pitești

Atletul Alexandru Prâsneac a reprezentat CSM Dorna, în perioada 30-31 iulie 2021, la Campionatul Național U20, desfășurat în municipiul Pitești, eveniment de la care s-a întors acasă cu o medalie de bronz. Tânărul de 15 ani, vârstă împlinită pe 16 martie, este legitimat la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei. Alexandru Prâsneac a cucerit o medalie de bronz la Juniori I, în proba de 800 de metri, cu un timp oficial de 1 minut, 57 de secunde și 91 de sutimi.

„Am încheiat sezonul cu o medalie, acesta este cel mai important lucru. Timpul înregistrat, cel mai modest din acest an, este o consecință a oboselii acumulate, noi fiind în pregătire și concursuri din luna mai. Tocmai din acest motiv al acumulării oboselii am reușit să câștigăm doar medalia de bronz”, a precizat, pentru Monitorul de Dorna, antrenorul sportivului dornean.

Alexandru Prâsneac, o veritabilă speranță a atletismului românesc, a împlinit vârsta de 15 ani pe 16 martie, iar sezonul în aer liber a început la Pitești, cu o participare la Cupa României, unde a cucerit o medalie de aur în proba de 800 de metri. A urmat o participare la Concursul Internațional de Atletism pentru Copii „Kovacs Gyula”, din Ungaria, unde a fost cucerită o altă medalie de aur.

Parcursul său excelent a continuat la Chișinău, unde a luat parte la Concursul Moldovan Youth Challenge, de la care s-a întors acasă cu o nouă medalie de aur cucerită în proba de 800 de metri. În toate cele trei curse, Alexandru Prâsneac a fost aproape să doboare recordul național U16. La Campionatul Național U16, desfășurat la Craiova, tânărul a obținut două titluri de campion național în probele de 800 și 1.500 de metri. La Campionatul Național U18, de la Pitești, a devenit vicecampion național în proba de 800 de metri și a câștigat o medalie de bronz în proba de 1.500 de metri.

Astfel, în anul 2021, sportivul de la CSM Dorna și-a trecut în palmares patru distincții naționale, după ce în luna martie a reușit o serie de performanțe demne de aplaudat la Campionatele Naționale de Atletism U16 de sală, unde a fost medaliat cu aur în două rânduri, în probele de 800 și 1.500 de metri. Ulterior, a ocupat locul al cincilea la Campionatul Național U20 și a bătut recordul național U16.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *