Dorneanul Valentin Buhăcianu nu mai face parte din lotul echipei UTA Arad pentru următorul sezon de Liga 1

Echipa de fotbal UTA Arad a renunțat, în ultimele zile, la nu mai puțin de 11 jucători din actualul lot și a mai rămas cu 18 nume aflate în continuare sub contract, la care se adaugă și juniorul Adrian Măr, în vârstă de 18 ani, care poate fi considerat și prima achiziție a verii pentru Bătrâna Doamnă.

Un comunicat de presă emis de echipa din Liga 1, citat de ProSport, arată că niciunul dintre fotbaliștii care nu și-au prelungit contractele cu UTA Arad până la data de 1 iunie 2021 nu vor mai juca în culorile alb și roșu în sezonul următor. Echipa din Banat nu va mai conta, așadar, pe 11 fotbaliști, urmând ca în această perioadă de transferuri să fie confirmate un total de opt achiziții, prioritar fiind atacul, poziție pentru care este nevoie de nu mai puțin de cinci jucători.

Printre aceștia se numără și dorneanul Valentin Buhăcianu, atacantul de 27 de ani pe care antrenorul Laszlo Balint l-a utilizat mai degrabă pentru poziția de mijlocaș lateral ofensiv. Cu toate că Buhăcianu a dat tot ce a avut mai bun în sezonul jucat în Liga 2 pentru Bătrâna Doamnă, unde a contribuit cu 14 goluri la promovarea echipei, în Liga 1 nu a reușit să își pună în valoare calitățile fizice, sezon în care a înscris doar de două ori, cu Viitorul Constanța și CS U Craiova, și a dat trei pase decisive.

„Jucătorii care nu vor face parte din lotul echipei noastre pentru viitorul sezon competițional al Ligii 1 sunt Alexandru Albu, Valentin Buhăcianu, Cristian Melinte, Andrei Peteleu, Adrian Petre, Simo Roumpoulakou, Neluț Roșu, Ciprian Rus, Denis Rusu, Dragoș Tescan și Albert Voinea. Le mulțumim tuturor pentru aportul adus în perioada petrecută alături de noi și le dorim mult succes în viitor”, se arată în comunicatul emis de conducerea echipei de fotbal UTA Arad pe data de 10 iunie 2021.

Valentin Buhăcianu are 27 de ani, fiind născut în anul 1993 la Vatra Dornei, oraș în care și-a început cariera la echipa de fotbal CSM Dorna Vatra Dornei. Buhăcianu a făcut parte, în cariera sa, din lotul unor echipe ca ACS Bucovina Pojorâta, Atletico Vaslui, CS Știința Miroslava, Aerostar Bacău și UTA Arad. Conform Transfermarkt, Valentin Buhăcianu este cotat la o valoare de 250.000 de euro. Cea mai mare cotă atinsă de jucător a fost de 400.000 de euro în luna decembrie 2020.

Fotografie de articol via UTA Arad / Media Design

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.