Știrile zilei de13 decembrie 2024

VIDEO. Clădirea primăriei din Dorna Arini a intrat într-un proces de extindere, consolidare și modernizare

La Dorna Arini a demarat proiectul de extindere, consolidare și modernizare a sediului primăriei. Deși termenul de finalizare al lucrărilor a fost amânat de către finanțator, promisiunile constructorului și speranțele beneficiarului converg spre finalul acestui an, drept moment pentru dare în folosință.

Valoarea proiectului este de 1 milion de lei, plus TVA, iar partea locală de cofinanțare este de aproximativ 400.000 de lei. Până la finalizarea lucrărilor, birourile și activitatea primăriei au fost mutate în clădirea Căminului Cultural, clădire aflată vis-a-vis de cea care a intrat în modernizare.

„Am început lucrările așa cum am promis acum câteva săptămâni. Avem până în anul 2022 prelungită înțelegerea cu AFIR pentru finalizarea lucrărilor de la primărie. Având în vedere modul în care se desfășoară lucrările, sunt convins că nu ne va prinde Anul Nou tot în acest stadiu, ci vom avea parte de un nou sediu al primăriei. Sunt mulțumit de modul în care se lucrează atât la exterior, cât și în interior. Urmează să fie construită și o mansardă, ceea ce înseamnă că acoperișul va fi înlocuit. Mai apoi va fi construit și un turn cu ceas, care cred că va fi noua emblemă a clădirii”, a declarat Andrei Mazăre, primarul comunei Dorna Arini, pentru Monitorul de Dorna.

În același timp, în comuna de pe Valea Bistriței au continuat și acțiunile de ecologizare demarate încă din toamna anului trecut. De această dată, echipele formate din angajați ai primăriei și din beneficiari ai venitului minim garantat au toaletat zone ceva mai retrase ale comunei.

Astfel, într-o singură zi, doar din zonele Băda și Gogoseni au fost colectați 120 de saci menajeri cu deșeuri, unii dintre ei chiar din desișul pădurii. Au fost montate panouri de avertizare în zonele cele mai vulnerabile. Primarul Andrei Mazăre face un nou apel la cetățeni pentru păstrarea curățeniei, declarând că nu va ezita să îi amendeze pe cei care nu respectă legea, fiind certați și cu ecologia.

„Am început să ieșim din centrul comunei, spre zonele mai retrase unde, din păcate, am găsit foarte multe deșeuri. Împreună cu angajații primăriei și cu cei care beneficiază de ajutorul social, am intervenit și în zonele mai puțin vizibile ale comunei. Fac un nou apel la cetățenii comunei Dorna Arini. Dacă în centrul comunei putem da vina și pe străini pentru deșeurile lăsate în urmă, aici suntem doar noi de vină. Iar dacă noi nu știm să ne îngrijim de ce este al nostru nu o să putem avea o comună curată. Am strâns într-o singură zi 120 de saci menajeri cu gunoaie aruncate în natură”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *