FOTO. Foișorul din parcul din Vatra Dornei, vandalizat. Primăria apelează la spiritul civic al cetățenilor

Un comunicat de presă publicat de Primăria Municipiului Vatra Dornei pe propria pagină de Facebook anunță că Foișorul Muzical din Parcul Municipal al orașului a fost vandalizat zilele trecute. Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins, în mai multe rânduri, cinci tineri, inclusiv minori, care au deteriorat prin acțiunilor lor una dintre clădirile emblematice ale parcului.

Astfel, Poliția Locală Vatra Dornei a surprins mai mulți tineri care au rupt mai multe scânduri și au murdărit pereții foișorului, cunoscut și sub numele de Pavilionul Chinezesc. În ultima lună, ca urmare a monitorizării video, dar și a unor apeluri făcute de cetățeni la dispeceratul Poliției Locale, agenții au surprins în zona foișorului mai mulți tineri care au provocat distrugeri.

În primul caz, la finalul lunii trecute, un localnic minor a fost surprins când a desprins scânduri din tâmplăria laterală pe care, ulterior, le-a distrus. În acest caz, Poliția Municipală Vatra Dornei a deschis un dosar pentru distrugere. În cel de-al doilea caz, patru persoane, dintre care trei minori, au murdărit cu înscrisuri stâlpii și pereții foișorului.

Cei patru tineri, cu vârste de 13, 15, 17 și 19 ani, au fost identificați de către agenți din partea Poliției Locale, fiind în același timp informați și aparținătorii legali în vederea întocmirii unui proces verbal de contravenție. Ca măsură complementară, în ambele cazuri, Poliția Locală Vatra Dornei a întocmit și un proces verbal care obligă respectivele persoane să repare ceea ce au distrus.

Conform comunicatului de presă, Primăria Municipiului Vatra Dornei apreciază spiritul civic al celor care sesizează Poliției Locale astfel de incidente, în condițiile în care Foișorul Muzical este una dintre clădirile emblematice ale parcului, dar și ale orașului, fiind un edificiu recent renovat în totalitate.

Primăria Municipiului Vatra Dornei amintește că atât zona centrală a Parcului Municipal, cât și noile locuri de joacă, sunt monitorizate video, iar Poliția Locală poate să aplice sancțiuni conform HCL 104/2012, amenda fiind cuprinsă între 500 și 2.000 de lei.

În același timp, primăria apelează la spiritul civic al dornenilor și transmite că eventualele sesizări pot fi anunțate prin apel telefon la Poliția Locală (0230.371.927), Poliția Municipiului Vatra Dornei (0230.371.233) și Jandarmeria Vatra Dornei (0230.373.833).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *