Astăzi17 aprilie 2021

Mihail Mechno continuă dezvoltarea localității Izvoarele Sucevei

Are deja la activ 3 mandate de primar, precedate de 2 de viceprimar și, întotdeauna, vorbește cu emoție despre locurile în care s-a împlinit ca om și pe care le iubește cu toată ființa sa. Mihail Mechno este omul care a pus, mereu, comuna de la granița cu Ucraina pe primul-plan. Și când a venit vorba de prioritățile sale, dar și în discuțiile cu mai-marii județului. Iar aceștia au știut că doar făcând echipă, permanent, cu un astfel de om, toată lumea va avea de câștigat!

Acestea sunt premisele de la care pleacă primarul în funcție în demersul de a le cere din nou girul vrednicilor gospodari de la Izvoare! Iar când ne vorbește de realizări are, clar, cu ce se lăuda!

Proiectele realizate sunt cele care fac campanie pentru Mihai Mechno

Prin proiecte de la GAL „Bucovina de Munte” au fost dotate școlile din Brodina și Izvoarele Sucevei, a fost construit Centrul Social de Zi pentru Persoane Vârstnice din Bobeica, a fost amenajat terenul de sport din comună și a fost achiziționat, cu 100.000 de euro, un modern buldoexcavator.

O altă mare bucurie a primarului Mechno este proiectul realizat prin Compania Naţională de Investiţii, și anume noul Cămin Cultural. Acesta a fost dotat cu sistem de sonorizare complet, pentru săli concerte și conferințe, sistem de climatizare compus din recuperator de căldură, soluții de vitrare profesionale (jaluzele), a fost montată signalistică pentru exterior, închideri profesionale tip cortină la scenă. În curtea noului Cămin Cultural a fost dată în folosință și o construcție multifuncțională, care cuprinde remiza P.S.I., magazie lemne, atelier și garaje, valoarea acesteia fiind de 500.000 de lei.

Primarul Mihail Mechno la inaugurarea noului Cămin Cultural – august 2019

Prin PNDL I și PNDL II au fost finanțate 4 proiecte de investiții, din care deja au fost modernizate școlile gimnaziale și grădinițele cu program normal din Brodina de Sus și Bobeica, în timp ce, la altele două, încă se lucrează: „Modernizare drum comunal Dănileni-Pohoniș-Brodina”, cu termen de finalizare în 15 august 2021, și „Modernizare Grădiniță cu program normal Izvoarele Sucevei și Școala Gimnazială Ion Aflorei”, programat spre finalizare la 30 octombrie.

Și infrastructura rutieră a avut un loc important în planurile echipei Mechno. Astfel, au fost efectuate lucrări de reabilitare la drumul de acces către Cătunul BUC, dar și la drumurile comunale – Bobeica Vârf, Oglinda – Salas și Cununa, finanțate din bugetul local al comunei.

Au fost întabulate imobilele aparținătoare domeniului public al comunei, rețeaua de iluminat public a fost extinsă și reabilitată, iar 14 gospodării din comună au fost dotate cu sisteme fotovoltaice prin Administrația Fondului de Mediu. A fost depus și proiectul pentru modernizarea drumului comunal Bobeica, deja fiind aprobat, cu sprijinul Consiliului Județean Suceava, proiectul ce presupune modernizarea DJ 175A, pe o lungime de 3 kilometri (centru Izvoarele Sucevei – granița Ucraina). În permanență au fost susținute și cultele, bisericile din comună primind, ori de câte ori au fost necesare, ajutoare financiare.

Deschiderea spre Ucraina – prioritatea viitorului mandat

„Este imperios necesar activarea punctului vamal auto cu Ucraina și cred că, după asfaltarea drumului transfrontalier, deschiderea comunei noastre va fi totală. Avem mare nevoie de asta și am promisiunea președintelui Gheorghe Flutur că și pentru Consiliul Județean această problemă este o prioritate pentru viitorul mandat. Îi rog pe cetățenii comunei să aibă încredere în echipa PNL și în mine pentru că ne dorim continuarea proiectelor din comună.

Am mare nevoie și de Consiliul Local pentru că nu mai am nevoie să cresc șerpii la sân. Sunt dezamăgit total și mâhnit de modul în care, oameni cu care credeam că fac echipă, au ales să abordeze această campanie: murdar și cu denigrări. Acest lucru nu trebuie să se mai repete! Am mare încredere în capacitatea gospodarilor noștri de a vedea că ceea ce s-a realizat le face mare cinste și în dorința lor de a continua împreună dezvoltarea localității lor. Îi îndemn să aibă încredere în Mihail Mechno, primar și în echipa PNL”.

Echipa Mihail Mechno la Consiliul Local

1. Mechno Mihail
2. Mechno Marian
3. Macoviciuc Eudochia
4. Buceac Ioan
5. Borciuc Eufrozina

6. Serediuc Corneliu-Nicușor
7. Daneliuc Vasile Valentin
8. Mechno Mihaela
9. Furdiuc Vasile
10. Moțco Ioan

11. Becica Radu
12. Droniec Cristian
13. Logoș Maria
14. Serghie Ionică Costică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.