Angelica Fădor: „PNL a depus un nou proiect de lege pentru abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari”

Președintele Comisiei de Administrație din Camera Deputaților, Angelica Fădor, deputat PNL de Suceava, a oferit o serie de declarații cu privire la noul proiect de lege depus de partidul pe care îl reprezintă pentru abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

„Propunerea legislativă, inițiată de PNL, a preluat toate observațiile Curții Constituționale a României și vizează abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților. Decizia politică a Partidului Național Liberal este foarte clară, noi susținem principiul contributivității ca principiu care trebuie să stea la baza calculului pensiilor și susținem ca sistem de pensii diferențiat pensiile de serviciu ale cadrelor militare”, afirmă deputatul PNL Angelica Fădor.

Partidul Național Liberal solicită tuturor partidelor politice, inclusiv PSD, partidul care a inventat pensiile speciale în România, să țină cont de vocea românilor și să voteze proiectul PNL, de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, unul la care Curtea Constituțională a României nu mai poate invoca nici o obiecție de neconstituționalitate.

„Acest proiect vine după ce judecătorii CCR au decis neconstituționalitatea eliminării pensiilor speciale, în timp ce chiar unii dintre ei sunt beneficiari de astfel de pensii. Spre exemplu, Valer Dorneanu, președinte CCR, fost parlamentar PSD, a încasat doar în anul 2018 peste 150.000 de euro din două pensii speciale. Aceștia sunt cei care au decis neconstituţionalitatea actului normativ. PNL a acționat în acest sens și a căutat o soluție care să țină cont, în mod evident, de decizia Curţii Constituţionale a României, dar, în acelaşi timp, să și caute să facă dreptate printre pensionari”.

3 comentarii publicate:

  1. Elena

    Terminați cu sloganul ăsta cu tăierea pensiilor speciale. Ați prostit lumea cu asta la europarlamentare. S-a terminat!

  2. Bucovineanul

    Cred că această chestie cu eliminarea pensiilor speciale are o valoare electorală fără argumente constituționale clare și susținere politică între partide. Și odată cu eliminarea acestora clarificarea pensiilor speciale ale magistraților și a celor de la CCR, pensii exagerate ca valoare tot printr-o lege clară și argumentată constituțional, fără polițe politice sau nepolitice.

  3. Bucovineanul

    Domnilor, chiar ne credeți proști? Atât de proști? Când o să scoateți de pe foaie acesta mega escrocherie politică și parlamentară cu pensiile speciale? Niște legi anume concepute pentru a prosti românii, dar care se vor dovedi doar electorale și fără nicio valoare juridică? Doamna Fădor, nu toți dornenii și românii sunt atât de proști!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *