Mesajul transmis de cel care a creat, alături de Stelian Chiforescu, brandurile ce au făcut Dorna cunoscută în țară

Antreprenorul elvețian de origine greacă Jean Valvis, fondatorul companiei Aqua Carpatica, a transmis, pe o rețea de socializare, un mesaj emoționant cu privire la trecerea în neființă a omului de afaceri dornean Stelian Chiforescu, vicepreședintele brandului de apă Aqua Carpatica și proprietarul hotelului Dorna, intitulat „Călătorie bună spre rai, Stelian Chiforescu, fratele meu”.

„Cei mai buni dintre noi pleacă primii. Iar unul dintre acești oameni buni, Stelian Chiforescu, colegul și prietenul nostru drag și partener de 28 de ani, a plecat mult prea devreme dintre noi, nedrept de devreme. Vestea plecării sale neașteptate ne-a îndurerat și întristat profund pe toți cei care am avut onoarea și bucuria de a-l cunoaște personal și de a lucra alături de dumnealui. Ne vedem nevoiți să recunoaștem că uneori cuvintele sunt de prisos și oricât de bine alese ar fi, acestea nu reușesc să transmită golul imens pe care plecarea sa l-a lăsat în sufletele fiecăruia dintre noi.

Dorim să ne exprimăm sincerele regrete familiei îndurerate pentru pierderea unui soț și tată atât de iubitor și dedicat. Vă suntem alături cu inima, gândurile de bine și rugăciunile noastre. Împreună vom păstra mereu vie amintirea acestui om extraordinar care ne-a dăruit tuturor atât de multe, care mi-a făcut onoarea să fiu nașul fiicei sale Elena, consolidând astfel legăturile sufletești și de familie pe întreaga viață. Soț, tată, antreprenor, manager, coleg, prieten, dar mai presus de toate om.

Un om a cărui verbe în viață au fost cu siguranță „a construi”, „a sistematiza” și „a realiza”. Și a reușit să construiască multe. A fost alături de mine atunci când am decis să punem primele cărămizi la bazele afacerilor noastre, în anul 1992, la nivel național, dintre care aș aminti Dorna Apemin, LaDorna Lactate și Aqua Carpatica, al cărui vicepreședinte a fost de la început și până la finalul vieții sale.

Și pentru că avea o forță extraordinară de a dărui, prin toate acțiunile și inițiativele sale, a contribuit activ la dezvoltarea comunității din zona Dornelor, comunitate din care era atât de mândru că face parte. A fost preocupat de bunul mers al societății, iar ușa sa a fost mereu deschisă pentru cei care au avut nevoie de ajutor, fiind implicat în numeroase proiecte caritabile și religioase.

Mănăstirea Putna și Schitul „12 Apostoli” sunt mărturie a acestui fapt. Un leader înnăscut, cu o energie debordantă și multă inteligență, a reușit să construiască echipe puternice și eficiente la toate unitățile de producție pe care le-am realizat. Îl găseai întotdeauna în mijlocul oamenilor, un om de acțiune, neobosit și pus pe fapte mari, dar care era empatic și atent la nevoile celor din jur. Așa am reușit să construim mai mult decât echipe, să legăm prietenii și să construim o adevărată familie din care a făcut parte mai mult de 28 de ani, fiind un pilon de rezistență pe care te puteai baza.

Am pierdut un om extrem de valoros căruia îi datorăm multe, dar mai ales profunda noastră recunoștință pentru toate lucrurile mărețe pe care le-a realizat de-a lungul vieții sale. Pentru toată munca, implicarea, efortul, determinarea, perseverența, dar mai ales dedicarea, dorim să îi mulțumim. Prin puterea exemplului său ne-a învățat să fim dedicați muncii și pasiunilor noastre, eficienți în proiectele noastre de amploare, dar mereu modești, chiar și în fața celor mai mari reușite, mai buni în tot ceea ce facem, mai atenți cu cei din jur, dar mai ales mărinimoși.

Nu am niciun dubiu că industria alimentară din România a pierdut un om puternic, că Bucovina și Țara Dornelor au pierdut un om bun și valoros, că Valvis Holding a pierdut un conducător extraordinar, că familia Chiforescu a pierdut un soț și un tată dedicat și iubitor.

Iar eu, personal, am pierdut un partener, un prieten și un frate de suflet timp de 28 de ani de viață, Celui care atât prin valoarea sa profesională, dar mai ales prin cea umană, a contribuit în mod esențial la ceea ce astăzi numim, cu mândrie, Carpathian Springs (Valvis Holding), dorim să îi aducem un ultim omagiu. Pentru tot ce am construit împreună de-o viață, pentru visuri, planuri, branduri, prietenie și familie, îți mulțumim, Stelică!

Călătorie bună spre rai, Stelian Chiforescu, fratele meu! N-am să uit, Stelică, ce mi-ai spus cu optimism cu numai 30 de minute înainte de a pleca atât de subit dintre noi: „Yanni, un coleg de salon, de altfel ateu, mi-a dat dovada că există viață după moarte”. Stelică, nu ne uita, pune o vorbă bună pentru noi! Te vom iubi mereu”.

2 comentarii publicate:

  1. Angela

    Dumnezeu să-l ierte! Este mare lucru după ce mori să se spună lucruri așa de frumoase despre tine! Jos pălăria, mă înclin!

  2. Gabriela

    Dumnezeu să-i dea odihnă. Am fost colegi în liceu, aceeași promoție, dar clase paralele. Ne întâlneam în fiecare început de august, când mai mulți colegi, răspândiți prin lume, ne întorceam pe locurile natale. Îi plăcea să fim împreună, cât mai mulți dintre noi. Bun și generos, cu o prietenie caldă, era de folos, de ajutor, dar îi plăcea să se bucure de prietenii săi, de frumusețea locurilor natale, de parcul orașului, de micile vietăți din jurul său. Să dea Dumnezeu alinare familiei și celor apropiați ai lui Stelian!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *