Broșteni. Un consilier local a murit, iar viceprimarul și primarul au fost confirmați cu COVID-19

Anunțul confirmărilor pozitive cu Coronavirus a fost făcut de către Mihai Molodeschi, primarul din Broșteni, pe pagina personală de Facebook, edilul fiind deja internat la Spitalul Județean de Urgență din Suceava, acuzând simptome specifice bolii.

Alături de primar, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 și viceprimarul din Broșteni, Ion Bârsan, și acesta aflându-se internat la Suceava. O altă angajată a primăriei a fost, de asemenea, confirmată pozitiv, aflându-se, deocamdată, în izolare la domiciliu. Primarul Molodeschi a scris în postare că „angajații UAMS Carmen Sylva, ai Internatului Social „Pâinea vieții” și medicii de familie sunt negativi”.

În urma acestor confirmări, DSP Suceava a efectuat anchete epidemiologice, stabilind contacții direcți, peste 40 de teste urmând a fi efectuate în ziua de marți, 21 aprilie 2020, până atunci toți aceștia aflându-se în autoizolare.

În același timp, DSP a decis închiderea primăriei pentru două săptămâni, iar angajații se vor izola la domiciliu pentru 14 zile, chiar dacă testele vor ieși negative. Tot astăzi, 17 aprilie 2020, au fost dezinfectate sediile primăriei, poliției și postului de jandarmi.

Primarul Mihai Molodeschi a făcut și un apel la responsabilitate și disciplină către toți broștenarii: „Rog toți locuitorii orașului Broșteni să stea cât mai mult în casă, să iasă afară doar cu treburi și nevoi urgente”, încheind postarea cu urări către concetățeni: „Vă doresc tuturor sărbători fericite, un Paște luminos și fericit și să ne întâlnim sănătoși după Paște”.

Consilierul local Vili Rusu a murit la doar 54 de ani

Spre seară, o altă veste tragică a lovit comunitatea din Broșteni. Consilierul local Vili Rusu s-a stins din viață la vârsta de doar 54 de ani. Fost viceprimar al orașului Broșteni, Vili Rusu devenise celebru la nivel național după participarea la show-ul „Chefi la cuțite”, fiind considerat sosia lui Romică Țociu.

Până la ora redactării acestui articol, publicația Monitorul de Dorna nu a putut obține confirmarea unui eventual test pozitiv la Coronavirus. Se pare, totuși, că acesta a fost răpus de o afecțiune pulmonară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *