Știrile zilei de6 decembrie 2023

La nivelul orașului Vatra Dornei nu a fost semnalat niciun caz de COVID-19

Noul caz de coronavirus, confirmat în această dimineață în județul Suceava a creat rumoare în rândul dornenilor. Zvonul că ar fi un locuitor al orașului s-a răspândit rapid, dar autoritățile fac, din nou, un apel la calm! Contactată de publicația Monitorul de Dorna, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, a precizat faptul că există în curs o anchetă epidemiologică și nu pot fi oferite informații suplimentare, dar că „pacientul nu a trecut prin spitalul din Vatra Dornei”.

Surse din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) au precizat, pentru Monitorul de Dorna, că este vorba despre un bărbat care locuiește de mai multă vreme în Suceava, unde își și desfășoară activitatea, având însă domiciliul în Vatra Dornei. Conform acelorași surse, bărbatul nu a venit de mai multă vreme în oraș.

Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a făcut, din nou, un apel la calm și responsabilitate: „Am văzut că lumea nu ia foarte în serios îndemnul de a se autoizola la domiciliu, este măsura cea mai importantă. În cazul deplasărilor care nu suportă amânare, este foarte important să păstrăm o distanță de minim 2 metri față de celelalte persoane și, în general, să respectăm cu strictețe directivele autorităților”.

Primarul Ilie Boncheș a mai declarat că Primăria Municipiului Vatra Dornei este pregătită cu un spațiu de 40 de locuri pentru carantină, locuri ce vor putea fi folosite la cererea CLSU. În dimineața zilei de miercuri, 18 martie 2020, autoritățile au confirmat un nou caz de infecţie cu noul Coronavirus în județul Suceava.

Este vorba despre un bărbat tânăr, în vârstă de 37 de ani, fără istoric de călătorie în străinătate. Bărbatul era internat la Spitalul Județean Suceava, la Secția de Pneumologie. El a fost confirmat pozitiv în data de 17 martie 2020 şi în aceeaşi zi a fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

1 comentariu publicat:

  1. Anonim

    Mai vedem noi după ce va exploda pandemia în centrul de carantină din centrul orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *