CSM Dorna a cucerit un nou rând de medalii la Concursul „Memorialul Dorin Melinte”

Sala de Atletism din Bacău a găzduit weekend-ul trecut cea de-a 13-a ediție a Concursului Național „Memorialul Dorin Melinte”, eveniment sportiv organizat de către Direcția Județeană de Sport și Tineret și Asociația Județeana de Atletism, competiție care a reunit la start peste 360 de sportivi (190 de fete și 174 de băieți) de la 36 de cluburi sportive din țară.

Întrecerea s-a adresat atleților Juniori I, II și III, care au concurat la probele de 60 de metri, 200 de metri, 400 de metri, 800 de metri, 1.500 de metri, 3.000 de metri, 4 x 200 de metri, 4 x 400 de metri, 60 de metri garduri, înălțime, prăjină, lungime, triplusalt și greutate.

La finalul competiției, sportivii din județul Suceava au cucerit următoarele medalii. Sportivii antrenați de profesorul Cristian Prâsneac, de la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, club structurat de către Primăria Municipiului Vatra Dornei, au obținut două medalii de aur, acestea fiind adjudecate de atleții Alexandru Prâsneac și Claudia Ionela Costiuc, în probele de 800 de metri, respectiv 1.500 de metri, la categoria Juniori III.

În proba de 800 de metri, la categoria Juniori II, sportivul Robert Petru Kore a cucerit medalia de argint, în timp ce colegul său, Mihai Alexandru Moroșan, și-a adjudecat o medalie de bronz. Robert Petru Kore a reușit să se claseze în primii trei sportivi și în cadrul probei de 1.500 de metri, aducând acasă încă o medalie de argint.

La aceeași competiție au participat și mai mulți sportivi legitimați la Clubul Sportiv Școlar din Rădăuți, antrenați fiind de profesorul Bogdan Roșcăneanu. Atleții de la CSȘ Rădăuți au reușit o serie de rezultate pozitive, prima medalie fiind cucerită de Andrei Ihnatiuc. Sportivul cu dublă legitimare (CSM Dorna și CSȘ Rădăuți) s-a întors acasă cu medalia de aur după alergarea în proba de 3.000 de metri.

Sportivul Andrei Ihnatiuc a cucerit și o medalie de bronz în cadrul cursei de 1.500 de metri, în timp ce Diana Pascal și-a adjudecat o medalie de argint la proba de 400 de metri și o medalie de bronz la proba de 800 de metri, ambele la categoria Juniori II. Alexandru Cardei și Daniel Calancea au reușit să își adjudece locurile al doilea, respectiv al treilea, în proba de 800 de metri, la categoria Juniori III.

Profesorul Cristian Prâsneac a declarat pentru Monitorul de Dorna: „Sunt mândru de evoluția sportivilor mei și aș vrea, în special, să remarc evoluția atletei Claudia Ionela Costiuc, care s-a prezentat la acest eveniment sportiv după ce a suferit o operație la picior. Consider că ne aflăm pe drumul cel bun pentru participarea la Naționalele din luna martie. Aș dori să îl remarc și pe Alexandru Prâsneac, care reușește să obțină timpi „personal best” de la o cursă la alta. Mulțumesc Primăriei Vatra Dornei și Consiliului Local pentru susținere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *